Zerrin Egelilerin eşi Fahri Balcı hayatını kaybetti

Zerrin Egeliler ve Fahri Balcı
Bir dönem gazinoları ile meşhur Bursa’da Gazinocular Kralı olarak tanınan Köşküm Gazinosu’nun sahibi 72 yaşındaki Fahri Balcı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Balcı’nın KOAH hastalığı tedavisi görürken üç gün önce beynindeki damarın tıkanması sonucu yoğun bakıma kaldırıldığı, dün sabah da fenalaşıp yaşamını yitirdi.

Peki Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahri Balcı‘nın ölüm haberini neden verdik? Bunun sebebi ise yukarıdaki fotoğrafta yatıyor. 70’lerin sonlarına doğru sinemamızın en yıpratılan ve belli kadın oyuncular dışında belki de hakkında en fazla yazılıp çizilen kadın oyunculardan birisi Zerrin Egeliler olmuştu.

Zerrin Egeliler ise bir anda ortadan kaybolmuş ve sinemayı bırakmıştı. Kendisi ile bağlantıya geçtiğimizde ise o dönemler hakkında konuşmak istemediğini söylemişti. Böyle bir dönemde onun sığındığı liman sanırız Fahri Balcı olmuştu. Bir süre önce yeniden sosyal medyada yer almasına rağmen Zerrin Egeliler mesafesini korumayı tercih etmiş ve magazinden uzak durmuştu.

Biz de başta Zerrin Egeliler olamak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Köşküm Gazinosu’nun sahibi Fahri Balcı renkli bir kişilikti. Güngör Bayrak‘ı sahneye çıkartarak büyük sansasyon yaratmıştı. Ankara’da çırılçıplak soyunan sonraki süreçte magazinde linç edilen Gonca Uyanık, Kumkapı Davası kahramanları Gülten Kızılkaya ve Zeynep Uludağ ile “Kadınları dövmek gerekir” dedikten sonra kendisi dayak yiyen tiyatrocu Levent Oran, hatta ve hatta sesiyle “sükse” yapan Ajdar bile bir şans vermiş ve son olarak da Yıldız Tilbe’yi sahneye çıkarmıştı. Beyin ölümü gerçekleşen Fahri Balcı‘nın organları bağışlanarak 5 hastaya yeniden yaşama şansı vererek belki de her zaman yaptığı gibi kaybedenlere son bir şans vermiş oldu.

Not: Yazıdaki görseller hürriyet.com.tr deki haberden alınmıştır

Hürriyet Gazetesinin haberine göre bağış işlemi şöyle gerçekleşti:

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli koordinatörleri, beyin ölümü gerçekleşen Fahri Balcı’nın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Ailenin de olumlu yanıt vermesi üzerine Balcı’nın karaciğer, 2 böbrek ve 2 korneası, uzman ekip tarafından operasyonla alındı. Karaciğer ve böbreklerden biri Bursa’da özel bir hastanede nakil bekleyen hastalara takılmak üzere gönderildi. Korneaların Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastalara nakledileceği, diğer böbrek için de uygun kişinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Aileye başsağlığı dileyen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op.Dr. Nurhan Çelik, organ bağışında bulunarak 5 hastaya yeniden yaşama şansı verme ve kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir