Lobilerden Kareler 008

İnternet üzerinde zor bulunan görsellere yer vermeye devam ediyoruz. Sizler de görselleri bize yollayarak bu arşive katkıda bulunabilinirsiniz. Bu paylaşma olayı, özellikle instagramda para kazanma kapısına dönüşse de biz içerik üretmeye devam edelim. Görsel paylaşım instagramda bir iki hesap aracılığıyla bambaşka bir hal almış durumda. Elbette koleksiyonerlik bir gönül işi öte yandan bazı ilgiler bizi şaşırtıyor. Kocaman logolarını TRT arşivine ekleyip, kopyala yapıştır bilgilerle binlerce beğeni alanların desteklenmesi bizi şaşırtsa da ve biraz moral bozsa da bu paylaşımımıza engel değil. Siz yine de bize desteğinizi esirgemeyiniz.

Lafımızı uzatmayalım Muhammed Soysal‘ın kendi arşivinden derlediği 9 fotoğrafı içeren galerimizle sizleri baş başa bırakalım:

Lobilerden Kareler

Gülşah 1975
Münir Özkul – Hülya Koçyiğit – Gülşah – Sami Hazinses – Cevat Kurtuluş

Ölüme Koşanlar – 1973
İbrahim Uğurlu – Handan Adalı – Günay Güner – Osman Han – Turgut Özatay – Hale Soygazi

Ölüme Koşanlar – 1973
Kadir İnanır – Erol Taş – Renan Fosforoğlu – Cemil Can Bıçakcı

Asılacak Adam 1974
Aysun Güven – Serdar Gökhan

Düşman 1973
Emel Sayın – Kartal Tibet

Kıskanırım Seni 1970
Kartal Tibet – Hayati Hamzaoğlu – Hüseyin Zan – Sema Özcan

Gol Kralı – 1981
Suzan Avcı – Kemal Sunal – Suna Yıldızoğlu – Reha Yurdakul

Kara Orkun 1973
Meral Zeren – Serdar Gökhan

Evlatlık 1976
Ahmet Mekin – Serdar Gökhan – Yılmaz Kurt

Lobilerden Kareler 008 – Görseller: Muhammed Soysal arşivinden

Uzun süredir “neden ağırlıklı olarak filmlerden yakaladığımız karelerden oluşturduğumuz galerileri sunduğumuzu” bize sordular. Kaliteli görseller ve çekilmiş fotoğrafları görmek isteyen çok fazla kullanıcı var. Son dönem sitemize epey katkı sağlayan Muhammed Soysal‘ın da önerisi ile Cuma günleri yayınlanacak bir “Lobilerden Kareler” köşesi yapmaya karar verdik. Yani haftaya film karelerinden yakalanmış görsellerle başlayıp hafta içini lobilerden kareler ile kapatacağız artık. Bu bölümde görsellerin çoğaltılabilme ve haksız kazanç sağlama ihtimaline karşı özel arşivlerden alınmış  görsellere logo ve sitemizin ismini ekleyeceğiz. Görselleri beğenip bir sunum veya kitapta kullanmak isterseniz, yüksek çözünürlülük için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Görseller için mail adresimiz [email protected] veya Facebook üzerinden sayfamıza ulaşabilirsiniz: www.facebook.com/SinematikYesilcam/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir