Film Karelerinde Yeşilçam 132

Bu haftaki paylaşımımız Aykut Emrel Akalın‘ın yakaladığı 10 farklı kareden oluşuyor. Bu sefer epey çeşitlendirdiğimiz bir paylaşımla sizlerle birlikteyiz. Aykut Emrel, jeneriklerde yakaladığı Vakko ve çizim detaylarının yanı sıra kameran ve görüntü yönetmenlerini ihmal etmemiş. Tunç Ural ve Enver Burçkin hakkında internet üzerinde pek fazla görsel yakalamak mümkün değil. Ayrıca bu paylaşımımızda farklı olarak Çetin Gürtop ve Orhan Oğuz‘un kamerasından 2 adet fotoğraf gibi kareyi de Film Karelerinde Yeşilçam arşivimize ekliyoruz. Giray Alpan, Necdet Yakın, Özcan Özgür‘ü yeniden saygıyla anarken Umut Sokağı filmini de yeniden hatırlıyoruz.

Her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şahsi düşüncem oyunculuğu çok iyi olmasa da zaman zaman başarılı jest ve mimikleri vede görüntüsü ile Yeşilçam’a çok yakışan değerli bir oyuncuydu. duvardaki Kan dizisinin setinde konuşma fırsatım olmuştu çocukken TRT’nin bu dizisinde kamera arkası görevlisiydi. Allah rahmet eylesin.

Necdet Yakın – BIÇKIN filminden.

Bazı filmlerimizde böyle enteresan çizimlere rastlamak mümkün…

Yılmaz Güney ve Fikret Hakan’ın kostümleri. VURGUNCULAR adlı filmden…

Kadir İnanır, Silah ve Umut Sokağı (1986) Oldukça kült filmlerimizden bir tanesi ve Aytekin Çakmakçı…

Aktör Özcan Özgür (1936 – 1995)

Çetin Gürtop’un kamerasından (1987)

Orhan Oğuz’un kamerasından

Yeşilçam - Enver Burçkin

Enver Burçkin’de Gani Turanlı tarzında titiz bir kameramandı

Tuncay Ural … KAMERAMAN

Film Karelerinde Yeşilçam 132

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir