Gülgün Erdem’den Haber Var!

2016 tarihinde Gülgün Erdem hakkında, hem içeriği ile hem de ortaya çıkış şekli nedeniyle çok üzücü bir haber almıştık.

Yeşilçam’ın en güzel kadınlarından, Fantastik sinemamızın Dişi Killing‘i, Dişi Tarzan‘ı Gülgün Erdem ‘in 2 yıl önce aramızdan sessiz sedasız ayrıldığı haberini yayınlamıştık. kaptan swing üstDeğerli bir Sinema Yazarı abimiz kendisine ulaşan bilgiyi bizlerle paylaşmıştı. Biz de hiç bir yayın organında belirtilmeyen, üzerinden zaman geçtiği için magazinciler için haber değeri taşımayan bu bilgiyi daha fazla kişiye ulaştırmak istedik. Çünkü kaynağımız önemli bir kaynaktı ve ortada her zaman yaşadığımız gibi önem vermeme ve ilgisizlik durumu vardı. Biz de yapmamız gerekeni yaparak haberin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaya çabaladık…

Bu konuda taraf olduğumuz için haberi vermemiz önemliydi çünkü dört yapraklı yonca dışında Türk sinemasında yer alan kadın oyuncuların haber değerleri çok fazla olmuyordu… Hele hele Gülgün Erdem gibi sinemadan elini eteğini çekmiş oyuncularımız hakkında bilgi almamız da pek mümkün olmuyordu. Oyuncumuz artık göz önünde olmamayı seçmiş olsa da bu şekilde ortaya çıkan bir ölüm haberini 2 yıl sonra almış olmamız bizi de harekete geçmeye yöneltti.

Ancak Gülgün Erdem Hayattaymış!!!

Ancak bu sefer bir haberi elimizde olmayan sebeplerden dolayı olsa da yanlış verdiğimize çok sevindik. Çünkü Gülgün Erdem aramızdan ayrılmamış! Oraya çıkan haber ise isim benzerliğinden dolayıymış. Ayrıca bu sefer işimizi sağlama aldık ve haberi bize verebilecek en yetkin isimden doğrulattık. Yani Gülgün Erdem‘den.

Öncelikle kendisinden özür diledik, istemeden de olsa bu gibi haberlerin yayılmasının bir parçası olduğumuz için de mahcubiyetimizi ilettik. Çok sağolsun bizim iletişime geçme isteğimizi kabul etti. Bizler de sizleri bilgilendirmek istedik.

Sayın Gülgün Erdem gerçekten de sinemadan elini ayağını çekmiş, basından uzak ve uzun zamandır sinema sadece izleyici olarak ile ilgileniyormuş. Ayrıca kendisi hakkında çıkan haberlerin bazı akrabalarını endişelendirdiğini bizlere iletti. Ulusal basın bu haberi Sinematik Yeşilçam veya Üçüncü Adam sitelerinden aldığı için kendisini detaylı olarak bilgilendirdik. Değerli sanatçımız ile ilgili bize ilk haberi ulaştıran değerli sinema yazarı büyüğümüz ile de iletişime geçtik. Kendisi de Gülgün hanım ile görüştü ve haberin yanlış olduğuna o da sevindi.

Ayrıca bkz: ucuncuadam.wordpress.com/2018/11/30/bir-yesilcam-son-dakikasi-oldu-sanilan-gulgun-erdem-yasiyor/

gülgün erdem sabu korkusuz kaptanGülgün Hanımın tüm sevenlerine selamı var. Artık sinema ile ilgilenmediği için bazı bilgilerinin saklı kalmasını bizlerden rica etti. Biz de gösterdiği kibarlık ve bilgilendirmeden dolayı kendisine teşekkür ettik. Kendisine uzun ömürler dileriz!

Dişi Killing, Süpermen Fantoma’ya Karşı, Korkusuz Kaptan Swing, Tarzan Korkusuz Adam, Casus Kıran, Kızıl Maske, Altın Çocuk Beyrut’ta, Keloğlan, Çifte Tabancalı Damat, Demir Pençe Casuslar Savaşı, Red Kit, Killing Ölüm Saçıyor, Dişi Tarzan gibi pek çok Fantastik filmde yer almış olan Gülgün Erdem sinemaya 1963 yılında başlamıştı. 1976 yılında evlenip sinemadan ayrılana kadar da 100’ün üzerinde filmde yer alan bu güzel oyuncumuz 1976 yılında bir daha geri dönmemek üzere sinemadan ayrılmıştı.

 

Kayıp filmlerimizden Dişi Kilink'ten günümüze kalan bir sahne - Gülgün Erdem
Kayıp filmlerimizden Dişi Kilink’ten günümüze kalan bir sahne – Gülgün Erdem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir