Film Karelerinde Yeşilçam 133

Bu haftaki paylaşımımız Aykut Emrel Akalın‘ın yakaladığı 7 farklı kareden oluşuyor. Bu kareler arasında bir tane de Karaköy iskelesi var ki 1980 yılına tanıklık ediyoruz… Bu sefer Rüzgar ve Kuduz/Çocuklar Çiçektir filmleri üzerine uzunca sayılacak yorumlarını da ekledik paylaşımımıza. Ali Seyhan ve Cevat Kurtuluş‘u ise tanıyamayacaksınız!

Karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Dağ başı ve karlı soğuk bir ortamda yönetmen Cüneyt Arkın resmen Emel Sayın‘a işkence yapmış. filmin teması ile alakası olsa anlayacağım. Hatta bu sahnede Emel Sayın şarkı söylüyor. eminim Emel Sayın bu filmde oynadığına pişmandır. Rüzgar adlı film… ya Cüneyt Arkın‘ın teklifi için oynadı yada ekonomik nedenler malum 1980 yılı.

İstanbul Karaköy iskelesi‘nin bu hali daha güzeldi. şimdi aynı yer aynı insan denizi kalabalık ama araç trafiğine kapalı buna rağmen daracık bir yer oldu. #karaköy

Tarık Akan – Kuduz / Çocuklar Çiçektir. Safa Önal‘ın çok orjinal bir senaryosu oluşundan mıdır yoksa Yaşar Seriner‘in başarılı rejisinden mi? bu filmi çok beğenirim. bu film vizyona girdiğinde 9-10 yaşlarımdaydım ve dayım götürmüştü bizi, İstanbul Şişli Kent sinemasında izlemiştim ve aklımda kalan yani beni etkileyen tek sahne çocuğun kuduz krizine girdiği vede jeep ile sağlık ocağına götürüldüğü sahnedir. Bence birçok kişi tarafından henüz keşfedilmemiş çok güzel bir filmdir. Arif Sağ‘ın müzikleri ile A’dan Z’ye kusursuz sayılabilecek eşsiz bir filmdir.

Ali Seyhan siyah beyaz dönemin kavgacısıydı erken vefat edince 80’li yıllarda veya 70’lerin sonunda göremedik. Yukardaki görselimiz Fadime filminden

Ve Cevat Kurtuluş bu da Fadime filminden bir enstantane

Bilal İnci – Vur Mehmet Vur (1975) filminden…

Son karemiz de Talihli Amele filminden… Hümeyra, Salih Kalyon, Gökhan Mete, Erdal Özyağcılar

Film Karelerinde Yeşilçam 133

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir