Yeniden Hababam Sınıfı 2019’da Sinemalarda

Sinemamızda belki de en fazla tekrarlanan formül Hababam Sınıfıdır. Bu tabi ki ayrı bir yazının konusu olacak… 2019 yılında Hababam Sınıfı yeni bir filmle yeniden gündeme geldi. Bu sefer Arzu Film‘in yıllar önce yaptığı formül yeniden uygulanmaya karar verilmiş; yani gazete ilanı ile oyuncu arama.

Bizim yeni filmden pek bir beklentimiz yok. Ortaya çıkacak sonuçtan da şahsen pek ümitli değilim ancak ne olacağı belli olmuyor. Yine de 2000li yıllarda yapılabilinecek en olabilir saygı duruşunu Ferdi Eğilmez yaptı diye düşünüyorum. Yeni bir Hababam Sınıfı‘nın ilk filmin isminden yararlanmak dışında pek bir başarısı olmaz diye düşünüyorum. Yine de dediğimiz gibi belli olmaz. Aşağıda sizin için oyuncu arama konusunda basın çıkan haberleri derledik.. Bilginize:

Rıfat Ilgaz‘ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ve 1975 yılında Ertem Eğilmez‘in yönetmenliğinde Arzu Film tarafından beyaz perdeye yansıyan Hababam Sınıfı yeniden çekilecek.
Senaryosu Evren Erdoğan ve Ayşe Balıbey tarafından kaleme alınan yeni “Hababam Sınıfı”nın yönetmen koltuğunda Doğa Can Anafarta oturacak. Hann Media‘nın yapımcılığında ön hazırlık süreci tamamlanan Hababam Sınıfı sınıfı için yüksek bir bütçe ayrıldı.

6 filmlik orijinal serinin ardından Hababam Sınıfı, son olarak Ertem Eğilmez’in oğlu Ferdi Eğilmez’in önderliğinde bir kez daha hayat bulmuş ve yeni serinin ilk filmi 2004’te vizyona girmişti.

Çekimleri 6 haftada tamamlanması ve 2019’da vizyona girmesi planlanan yeni uyarlamanın öğrenci kadrosu, ilk filmde olduğu gibi yine ilanla bulunacak. #hababamsınıfıyeniden

Aralıktaki Haber ise şöyle:

“Hababam Sınıfı Yeniden”in çekimlerine geçen hafta Moda’daki Kadıköy Lisesi’nde başlandı. 2019 yılında vizyona girecek filmde, müdür muavini Mehmet Hoca’yı Altan Erkekli, okul müdürünü ise Osman Alkaş canlandırıyor. Çekimleri 6 haftada tamamlanacak film, tıpkı orijinal serideki gibi mizah ve duygusallığı harmanlayacak. Ancak yapımcılar, bunun önceki Hababam filmlerinden farklı olduğunu özellikle vurguluyor: “Bu film eski Hababam’lardan farklı. O filmlerde olan karakterler burada birebir yok. Sadece yakışıklı Damat Ferit olarak Yusuf Çim’in karakteri yakın ancak birçok karakter aynı değil.”

Yönetmen Doğa Can Anafarta ise proje hakkında şunları söyledi: “Yıllar sonra yeni karakterlerle, yeni bir jenerasyona, yeni bir dil kullanarak Hababam ruhunu vermenin ilk temeli, bu kardeşlik duygusunu tekrar yakalayabilmek. Yeni oyuncu grubuna bu yüreği aşılayıp, nostaljik görüntülerle modern dünyayı birleştireceğiz. Efsane bir oyuncu kadrosunun yeniden çevriminde rol alacak, cesur ve yetenekli arkadaşlar ile yola çıkıyoruz. Bizlerin ilk üçlemeyi hayranlıkla andığımız gibi, bizden sonraki nesillerin de arkasından övgüyle konuşacağı, ‘Hababam’ ismine yakışır bir iş yapmak için ekip olarak çok heyecanlı ve istekliyiz.”

‘Hababam Sınıfı’nda rol almak isteyenler başvuru yapacak. Daha sonra yapılacak seçimle filmde kamera karşısına geçecek kişiler belirlenecek.

Yönetmen Doğa Can Anafarta, çekmeyi düşündüğü yeni Hababam Sınıfı için şunları söyledi:

Çocukluğu bu filmlerle geçmiş bir yönetmen olarak benim için ‘Hababam Sınıfı’ teker teker her karakterden daha büyük, tüm karakterlerin oluşturduğu mükemmel harmonidir. Teknoloji gelişti, artık telefonlarımız, bilgisayarlarımız, sosyal medyamız, binlerce hobimiz var ama o günden bugüne değişmeyen şey dostluğumuz. Yeni oluşturacağımız oyuncu grubuna bu yüreği aşılayıp, nostaljik görüntülerle modern dünyayı birleştireceğiz. Tabii önümüzdeki en zorlu süreç yeni ‘Hababam Sınıfı’nı oluşturmak. Efsane bir oyuncu kadrosunun yeniden çevriminde rol alacak, cesur ve yetenekli arkadaşlarla yola çıkacağız. Sınıfı oluştururken, orijinal filmin gittiği yoldan giderek rol almak isteyen herkese bir şans vermeye karar verdik. Yeni Hababam’ın karakterlerini sosyal medya ilanıyla yayınlayarak tanınmamış fakat yeteneğine güvenen insanlara bir deneme çekip bize yollama imkanı sunuyoruz. Süreç ilerledikçe beğendiklerimizle görüşüp birbirleriyle uyumlarına bakacağız. Tabii bu arada deneyimli oyuncularla da görüşmeye devam edeceğiz. Amacımız finalde çok uyumlu, edepli, ahlaklı, yetenekli ve yıllarca bir arada kalacak bir sınıf oluşturmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir