5 Şubat 2019 Sinematik Yeşilçam Sunar: Cemil // kargART gösterim

Cemil

Sinematik Yeşilçam ve kargART işbirliğinde Yeşilçam film gösterimlerimizin ikincisi ile sizlerleyiz.

2007 yılından beri Türk sineması ve onun besin kaynakları üzerine yayın yapmakta olan sinematikyesilcam.com sitesi için önemli olan bir film seçtik bu sefer. Yönetmenliğini Melih Gülgen‘in yaptığı 1975 yılı yapımı “Cemil

2007 yılında blogspot’ta ilk yayına başladığımızda Gökay Gelgeç‘in kaleme aldığı ve video ve görsellerle desteklediği Cemil, Cemil Dönüyor ve Adalet filmleri üçlemesi sitemizin ilk ciddi dosyası olmuştu. Ayrıca Utku Uluer‘in de Doğuş Fm’de yapmakta olduğu radyo programında kullandığı, filmden alınmış replikler de Sinematik öncesinde filmin önemini işaret ediyordu. Site kurucuları için oldukça önemli olan Cemil filmini şimdi hep birlikte izlemek ve üzerine sohbet etmek istiyoruz!

Cemil filmi sadece Türk Sineması‘nın en çok bilinen polisiye filmlerinden birisi değil ayrıca dönemin siyasi olaylarını aktarması bakımından belgesel niteliğinde bir yapım. Film üzerine söyleşi de ise çok değerli bir konuğumuz var Burak Gülgen.

Filmin içeriğinin yanı sıra Gülgen Film‘in ve Melih Gülgen‘in sansür ile ilgili yaşadıklarını bizlerle birlikte paylaşacak olan Burak Gülgen ile farklı konulara değineceğimizi ve derinlemesine film üzerine konuşacağımızı düşünüyoruz

Sinematik Yeşilçam gösterimleri yerli sinemanın gizemleri, klasikleri, gizli güzellikleri, yasaklılarını perdeye yansıtmak için ara sıra kargART salonunu işgal edecek.

19:30 Kapı açılış
20:00 Gösterim
Gösterim sonrası 10 dakika ara ve ardından söyleşi

Gösterim ücretsizdir
Salon (oturma düzeninde) 45 kişidir
18 yaş sınırı vardır.
Rezervasyon yapılmamaktadır.

AdreskargARTKadife Sok. No:16, 34710 İstanbul
YönetmenMelih Gülgen
SenaryoBülent Oran
YapımcıMelih Gülgen
MüzikCahit Berkay
Görüntü YönetmeniMuzaffer Turan
Cüneyt ArkınKomiser Cemil
Ahmet MekinAhmet
Eşref KolçakTahsin Erkoç
Yıldırım GencerVehbi Tok
Ayfer FerayAyfer
Deniz ErkanatAyşe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir