3 KARDEŞE 1 GELİN (1965)

3 Kardeşe 1 GelinYönetmen: Mehmet Dinler
Senaryo: Bülent Oran “*”
Foto Direktörü : Kenan Kurt
Yapım: Ülkü Film /Ülkü Ülkümen
Pesen Film/Nevzat Pesen

Laboratuar Şefi: Mihal Sjarpetisd, Yardımcıları: Tanaş Petridis, Recai Karataş, Montaj Senkron: Nazmi Özer, Negatif Montaj: Ali Berkan, Set Amiri: Erdoğan Avcı, Set Elemanları: Haydar Doğan, Mustafa Buvan, Vedat Yediren, Kamera Asistanı: Nedim Akanlar, Işıklar: Hüseyin Özşahin, Reji Asistanları: Mehmet Arslan, Yücel Çakmaklı, Prodüksiyon Amiri: Semih Sezerli, Prodüktör: Kadri Yurdatap, Vasil Anas, (Süperfon Stüdyosunda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Ediz Hun (Ekrem Hurdacı), Fatma Girik (Fatoş), Sadri Alışık (Sabri Hurdacı), Süleyman Turan (Turan Hurdacı), Semih Sezerli (Rıza), Diclehan Baban (Canavar Huriye), Erdoğan Avcı, Talat Gözbak (Ali Çarçabuk), Mustafa Dağhan, Afif Yesari, Yaşar Şener, Bahri Özkan, Tanju Tamara, Gülgün Erdem, Lütfi Engin, Vahit Volkan, Behçet Nacar, Özdemir Akın, Faruk Panter, Mehmet Büyükgüngör
3 Kardeşe 1 Gelin
Konu: Bursa’da yaşayan üç kardeş Sabri, Ekrem ve Turan eski gemilerin söküm işiyle uğraşmaktadır. Bu işte oldukça zengin olmuşlardır. Sabri evlenmeye karar verir ve İstanbul’da üç yıl önce sevdiği kızı getirmesi için kardeşi Ekrem’i gönderir. Ekrem İstanbul’a geldiğinde ağabeyinin sevdiği kızın çoktan evlendiğini öğrenir. Dönmeden önce bir gece kulübünde şarkıcı olan Fatoş’la tanışır. Ona durumu anlatır ve ağabeyine onu götürmeye karar verir. Ekrem Fatoş’u da yanına alarak Bursa’ya dönünce kıyamet kopar. Sabri bu kızı istemez. O hala eski sevgilisini istemektedir. Bu arada gemi söküm işindeki rakibi Haraçcı Osman, Tokatçı Ali’yle anlaşıp bu kardeşlerin işini bozmaya karar verir. Kardeşlerin üçü de bir anda Fatoş’a aşık olurlar. Ama Fatoş Ekrem’i sevmiştir. Ekrem de belli etmezcesine ona aşıktır. Sabri reis hem rakibiyle uğraşırken hem de sevgilileri birleştirmeye çabalamaktadır.

Fatma Girik-Sadri Alışık_______________________________________
(*) John H. Kafka’nın (1902-1974), bir hikayesinden Ladislas Fodor’un (1898-1978), senaryosunu yazdığı ve Henry Hathaway’ın (1898-1985), 1960 yılında yönetmenliğini yaptığı “North to Alaska” isimli filmden uyarlama. Bu filmde başlıca rolleri; John Wayne (1907-1979), Stewart Granger (1913-1993), Ernie Kovacs (1919-1962) oynamışlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir