Feza Gezginleri Youtube Kanalı 2 Yaşında

Popüler Bilim, bilimkurgu ve alt kültür kanalı olarak 2017 yılının Mart ayında yayın hayatına başlamış olan Feza Gezginleri YouTube kanalı 2 yaşında. 

Bilimkurgu filmleri ve dizileri incelemeleri ve tanıtımları kanal için büyük önem taşıyor. Ayrıca bilimkurgu kitapları hakkında da tanıtım/inceleme videoları hazırlıyorlar. Son dönem özellikle Star Trek (Uzay Yolu) hakkında oldukça önemli bir Türkçe kaynak haline kanalda, popüler bilim ve astronomi konularına da yer veriliyor. Haberler ile de destekleniyor. Son 1 yıldır ise Hobi videoları da yer almaya başladı.

Başlangıcında Can Akdağ ve Emre Yaşar isimli Ankaralı iki arkadaştan oluşan Feza Gezginleri ekibi 2 yıl içerisinde daha da genişledi. Sinematik Yeşilçam arasındaki ilişki ise sitemizin editörü Utku Uluer‘in de kadro dahil olması ile sağlamlaştı. Kanaldaki tadı damağımızda kalan Turist Ömer uzay yolunda incelemesini de unutmamak gerek…

Feza Gezginleri kanalının 2. yılı sebebiyle bir fragman yayınlandı. Biz de hem kanalın 2. yılını kutluyoruz hem de nice yıllara diyoruz.

Ülkemizde özgün içerik üretmek daha doğrusu magazinsel bir popülizme başvurmadan kaliteli içerik üretmek çok zor. İzleyicilerin ilgisini kaybetmemek adına trendlere körü körüne bağlı olan bir içerik savaşı varken daha da zor. Bilimden bahseden, özgün içerik üreten ve de kaliteyi ön planda tutan Feza Gezginlerinin işi ise hepsinden zor. Bilim’in hurafeye yenik düştüğü bu coğrafyada vereceğimiz destek daha da önemli…

Feza Gezginleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir