Tek Mekanlık Filmler Kitabı Raflarda!

Çalışkanlığı ve üretkenliği ile tanıdığımız, Sinematik Yeşilçam’a da çok önemli katkıları bulunan, değerli dostumuz Fatih Yürür‘ün bir süreden beri beklediğimiz kitabı Tek Mekanlık Filmler artık Raflarda! Bizler de tanıtım metnini sizlerle paylaşmak istedik.

Bir hikayeyi tek mekana sıkıştıran nedir?

Tek Mekanlık Filmler

Mekanın büyüsü mü? Bütçe sorunları mı yoksa yaratıcılık için dar alanda daha çok imkan sunması mı?

Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler kitabıyla, daha önce eşine benzerine pek de sık rastlanmamış ciltten bir kıyamet sonrası derlemesi ortaya koyan Fatih Yürür, yeni kitabı Tek Mekanlık Filmler ile birlikte, rotasını bambaşka bir kulvara çeviriyor.

Tek Mekanlık Filmler

Bu zamana kadar ortaya konulmuş en geniş kapsamlı “tek mekan filmleri” antolojisi olan kitap, Fatih Yürür’ün amatör kısa filmler çektiği dönemlerden bugünlere kadar yaşamış olduğu kişisel deneyimleri de kapsarken, aynı zamanda türe dahil olan filmlerin gişeye ve izleyiciye yönelik stratejilerini de çözümleyen ilginç bir çalışmaya dönüşüyor.

Geçtiğimiz yıl, yönetmenliğini üstlendiği “Altın Fırçalı Adam” belgeseliyle, her ne kadar kişisel üretim rotasında kurmacanın kefesini belgesele kaydırmış olsa da, özellikle “Zemin Kat” ve “Geleceği Olmayan Adam” filmleriyle yaşadığı amatörlük süreci deneyimleri hakkında da eğlenceli bir özeleştiri muhasebesine giriyor.

Önümüzdeki aylarda, uzun metrajlı belgesel projesi olan “Milyon Dolarlık Afiş” ile birlikte, mutfak kısmına yeniden giriş yapacak olan genç yönetmen, aynı zamanda Betamax Video köşesinin yaratıcısı yetenekli çizer Turgut Özalp, Sinematik Yeşilçam’ın amirali Utku Uluer ve jenerasyonun maharetli yazarlarından biri olan Yigilante Kocagöz ile birlikte Betamax Video kanalında da sinemaya dair içerikler üretmeye devam etmektedir…

Betamax Video kanalına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; Abone olmayın sakın ama sakın unutmayın sıklıkla güncellenmektedir.

https://www.youtube.com/channel/UCBC-QbhwrGn2q9LK1_EBjaw

Tek Mekanlık Filmler

Fatih Yürür – Tek Mekanlık Filmler (2019)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir