Seyhan Karabay Vefat Etti

Bir süredir sarılık ve safra kesesi rahatsızlığı çeken 70'li yıllarda ismini geniş kitlelere duyuran müzisyen ve aktör Seyhan Karabay vefat etti.

70’li yıllarda ismini geniş kitlelere duyuran müzisyen ve aktör Seyhan Karabay vefat etti. Bir süredir sarılık ve safra kesesi rahatsızlığı çeken sanatçı bugün İzmir‘de vefat etti. Cenazesi defnedilmek üzere uzun süredir yaşadığı Bodrum‘a götürülecek. Sinematik Yeşilçam ailesi olarak sanatçımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

22 Şubat 1946‘da Adana‘da doğan Karabay, müzik hayatına 12 yaşında operetlerde akordeon çalarak başladı. Vatani görevini tamamladıktan sonra Selim Özer Orkestrası‘na geçerek profesyonel oldu. Gitar, bas gitar, piyano, bağlama, ıklığ çalan sanatçı Apaşlar ve sonrasında Kardaşlar ile çalışarak, plaklar doldurarak yurtiçi ve yurtdışında turnelere çıktı, besteler yaptı. 1973 yılında sinema oyuncusu Arzu Okay ile nişanlandı fakat evlenmenin eşiğinden döndü.

Cem Karaca, Ersen ve Selda‘ya eşlik dönemi ve sonrasında grubu Kardaşlar ile solo müzik çalışmalarına (Nem Kaldı-Edalı Gelin, Kan Davası-Dam Üstüne Çul Serer) yönelen Karabay, yakışıklı fiziğinin ve artan popülaritesinin etkisiyle sinema filmlerinde ve fotoromanlarda rol almaya başladı. Solo kariyeri sonrası Seyhan-Sedat-Seyyal Üçlüsü ve 25.Saat topluluklarında müzik çalışmalarına devam eden Karabay, sinema ve müziği bir arada yürüttü. Kısa fakat verimli geçen oyunculuk kariyerinin ardında 10 film bıraktı ayrıca 20‘ye yakın fotoroman‘da yer aldı.

Rol Aldığı Filmler 1974 – 1977:

Gerçek – 1974

Unutama Beni – 1974

Çirkef – 1975

Şehvet Kurbanı Şevket – 1975

Darbe – 1976

Kime Niyet Kime Kısmet – 1976

Kucaktan Kucağa – 1976

Mağlup Edilemeyenler – 1976

Çizmeli Kedi – 1976

İkimizde Sevdik – 1977

80‘li yıllara gelindiğinde sinema ve müzik çalışmalarını bırakarak piyasadan çekilen sanatçı, 1983‘te Bodrum’a yerleşti. Tekne kiralama, emlakçılık ve profesyonel yat kaptanlığı gibi işlerle uğraştı. Bodrum’un simge isimlerinden birisi haline gelmiş olan sanatçı çok sevdiği ve son dönemlerini geçirdiği Bodrum’a defnedilecek.

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan: Sabahattin BİLGİÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir