Altın Koza’ya Nasipse Adayız ve Bilmemek damgası

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ercan Kesal'ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz'ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5'er ödüle layık görüldü.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘nde, Ercan Kesal‘ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz‘ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5’er ödüle layık görüldü.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ercan Kesal'ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz'ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5'er ödüle layık görüldü.

Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Rutkay Aziz, ödülünü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta, bazı siyasi parti ve hükümet yanlısı yayın kuruluşu temsilcilerince pandemi sürecine ilişkin açıklamaları dolayısıyla ithamlarda bulunulan Türk Tabipleri Birliği ve sağlık emekçilerine adadı.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ercan Kesal'ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz'ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5'er ödüle layık görüldü. Rutkay Aziz.
Rutkay Aziz

Salgın önlemleri nedeniyle bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali’nin içeriği, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışmasıyla sınırlandırıldı.

Festivalin önlemler dolayısıyla kısıtlı sayıda davetlinin izleyebildiği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film,  Ercan Kesal’ın yönettiği Nasipse Adayız seçildi. Ercan Kesal, aynı zamanda bu filmle En İyi Senaryo ödülü ile Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN) En İyi Yönetmen ödülünün de sahibi oldu.

Aynı filmin kadrosundan Ali Aga, Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu ödülüne layık görüldü, Selin Yenici ise Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Mavzer filminden Seda Türkmen ile paylaştı.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ercan Kesal'ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz'ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5'er ödüle layık görüldü. Ercan Kesal.
Ercan Kesal

En İyi Yönetmen ödülünün takdim edildiği Leyla Yılmaz’ın filmi Bilmemek‘e ise Yılmaz Güney ile Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Cüneyt Cebenoyan En İyi Film ödülleri verildi.

Aynı filmdeki rolleriyle Senan Kara, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü, Emir Özden, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü Yeniden Leyla filmindeki rolüyle Ahmet Melih Yılmaz ile paylaştı.

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Ercan Kesal'ın yönettiği Nasipse Adayız ve Leyla Yılmaz'ın yönettiği Bilmemek filmleri, 5'er ödüle layık görüldü. Leyla Yılmaz.
Leyla Yılmaz

Oyuncu dallarında paylaşılan ödüller, bununla sınırlı kalmadı. En İyi Erkek Oyuncu ödülü, Onur Berk Arslanoğlu (Plaza) ve Serdar Orçin (Ceviz Ağacı), Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülü ise Sitare Akbaş (Ben Bir Denizim) ve Deniz Altan‘a (Plaza) takdim edildi. Ozan Çelik‘e, Mavzer filmindeki rolüyle Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu ödülü verildi.

Payam Azadi, Ceviz Ağacı filmi için besteledikleriyle En İyi Müzik ödülünün sahibi oldu. Orçun Özkılınç, Mavzer filmiyle En İyi Görüntü Yönetmeni, Emel Erden, Topal Şükran’ın Maceraları filmiyle En İyi Sanat Yönetmeni seçildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışmaya hak kazanan 10 filmden Gökçin Dokumacı’nın yönettiği Kuyudaki Taş, Hacı Orman’ın yönettiği Körleşme filmleri ise törenden eli boş döndü.

Nasipse Adayız film ekibi

Kategoriler ve kazananların listesi ise şöyle:

En İyi Film: Nasipse Adayız – Yönetmen Ercan Kesal
Yılmaz Güney Ödülü: Bilmemek – Leyla Yılmaz
En İyi Yönetmen: Bilmemek – Leyla Yılmaz
En İyi Senaryo: Nasipse Adayız – Ercan Kesal
En İyi Kadın Oyuncu: Senan Kara (Bilmemek)
En İyi Erkek Oyuncu: Onur Berk Arslanoğlu (Plaza) ve Serdar Orçin (Ceviz Ağacı)
En İyi Müzik Ödülü: Payam Azadi (Ceviz Ağacı)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Orçun Özkılınç (Mavzer)
En İyi Sanat Yönetmeni: Emel Erden (Topal Şükran’ın Maceraları)
Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü: Ali Aga (Nasipse Adayız)
Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Seda Türkmen (Mavzer) ve Selin Yenici (Nasipse Adayız)
Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Ozan Çelik (Mavzer)
Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Sitare Akbaş (Ben Bir Denizim) ve Deniz Altan (Plaza)
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Emir Özden (Bilmemek) ve Ahmet Melih Yılmaz (Yeniden Leyla)
Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN) En İyi Yönetmen Ödülü: Ercan Kesal (Nasipse Adayız)
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü: Bilmemek (Yönetmen: Leyla Yılmaz)

Nur Sürer
Emek ve Onur Ödülleri

Orhan Kemal Emek Ödülü, 16 yaşında kamera arkasına geçen, görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak unutulmaz filmlere imza atan, “sinema ve emek” denince akla ilk gelen isimlerden yönetmen Orhan Oğuz’a takdim edildi.

Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülü ise oyuncular Nur Sürer ve Rutkay Aziz‘e verildi.

Rutkay Aziz, ödülünü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta, bazı siyasi parti ve hükümet yanlısı yayın kuruluşu temsilcilerince pandemi sürecine ilişkin açıklamaları dolayısıyla ithamlarda bulunulan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emekçilerine adadı.

Aziz, şunları söyledi:
Ben bu ödülü, son derecede onurlu ve ilkeli bir biçimde emek veren Türk Tabipleri Birliği’ne hediye edeceğim. Bu hafta içinde sizlerin de selamlarınızı ve alkışlarınızı göndererek onları selamlayacağım. Hem sağlık emekçilerini hem de tabipleri. Tekrar tekrar sağ olun.

TTB‘nin sosyal medya hesabından da Rutkay Aziz’e tüm sağlık emekçileri adına teşekkür edilerek, “İyi ki duyarlı sanatçılar var” ifadesi kullanıldı.

Rutkay Aziz’in konuşmasının da yer aldığı ödül töreninin özetini, şuradan izleyebilirsiniz:

Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması

Kısa süre önce festival direktörü Kadir Beycioğlu’nun, ailesiyle geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden oğulları Bora adına, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması‘nda En İyi Kurmaca Film Ödülü verildi. Bora Beycioğlu En İyi Kurmaca Film ödülünü, Çukurova Üniversitesi’nden Birhat Temel’in yönettiği Vaveyla kazandı.

En İyi Deneysel Film ödülüne, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Çağıl Saydam’ın yönettiği 61 Sokak No 4, En İyi Canlandırma Film ödülüne Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Melisa Hoş’un yönettiği CIRCLE, En İyi Belgesel Film ödülüne Çukurova Üniversitesi’nden Ahmet Keçili’nin yönettiği SEVAL filmleri layık görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir