Altın Portakal Film Festivali Çevrimiçi Etkinlikleri İle Tüm Türkiye’ye Ulaşacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çevrimiçi etkinlikleri ile festival coşkusu tüm Türkiye’ye yayılacak.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, çevrimiçi sinema platformu MUBI ile bu yıla özel bir işbirliğine imza attı ve sinemaseverler için Altın Portakallı Filmler seçkisi hazırladı.

Altın Portakal Sinema Okulu kapsamında ise sinemacılarla farklı başlıklar altında gerçekleştirilen söyleşiler festival sosyal medya hesaplarından herkesin erişimine açık olacak.

Altın Portakal Sinema Okulu dersleri ise bu yıl 4-9 Ekim tarihleri arasında seçilen 250 öğrenciye özel olarak çevrimiçi gerçekleşecek.

Altın Portakallı Filmler MUBI’de!

Farklı dönemlerde festivalin büyük ödülü olan Altın Portakal’ı kazanmış altı filmlik bir seçki 3 Ekim – 30 Kasım tarihleri arasında MUBI üyeleri tarafından izlenebilecek. MUBI, abonesi olmayan sinemaseverlerin de bu özel seçkiyi izleyebilmesi için, yalnızca mubi.com/antalya adresi üzerinden yapılacak aboneliklere özel 30 gün ücretsiz deneme süresi hediye edecek.

Sinemamızın ve festivalimizin gelmiş geçmiş tüm emekçilerine şükranla hazırlanan programdaki filmler, festival tarihi kadar ülke sinemasına dair güçlü bir panorama sunuyor sinemaseverlere. MUBI’de izlenebilecek filmler; büyük usta Lütfi Ömer Akad’ın sinemamızın belki de en önemli üçlemesi olan Göç Üçlemesi’nin ikinci filmi “Düğün”, politik sinemanın en önemli örneklerinden Yavuz Özkan imzalı “Maden”Atıf Yılmaz’ın sinemamızdaki en etkileyici kadın öykülerinden biri olan fantastik filmi “Aaahh Belinda”Uğur Yücel’in ülkeyle ilgili pek çok farklı meseleye dokunan filmi “Yazı Tura”, Ben Hopkins’in özgün filmi “Pazar: Bir Ticaret Masalı” ve Tolga Karaçelik’in geleceğin klasiklerinden biri olacağına kesin gözüyle bakılan filmi “Sarmaşık”.

Altın Portakal Sinema Okulu Söyleşileri Türkiye’ye Ulaşacak!

3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çevrimiçi etkinlikleri tüm Türkiye’ye yayılacak.

Altın Portakal Sinema Okulu festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek söyleşi videoları ile Türkiye’nin dört bir yanındaki sinemaseverlere ulaşacak.

Sinema yazarı Mehmet Açar moderatörlüğünde oyuncu-yönetmen-senarist Ercan Kesal ve oyuncu Nazan Kesal ile “Aile Boyu Sinema”, sinema yazarı ve akademisyen Ahmet Gürata moderatörlüğünde yönetmen Kıvanç Sezer ile “İlk Filmimi Nasıl Çektim?”, sinema yazarı Evrim Kaya moderatörlüğünde oyuncu Damla Sönmez ile “Türkiye’de Kadın Oyuncu Olmak”, yönetmen ve yapımcı Haşmet Topaloğlu moderatörlüğünde yönetmen-senarist Pelin Esmer ile “Belgeselden Kurmacaya-Kurmacadan Belgesele”, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar moderatörlüğünde yönetmen-yapımcı-senarist ve akademisyen Emin Alper ile “Hikâyeden Sinemaya”, yapımcı Engin Palabıyık moderatörlüğünde yönetmen-senarist İlksen Başarır ve oyuncu Mert Fırat ile “Birlikte Film Yapmak Üzerine” başlıklı söyleşiler, festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Altın Portakal Sinema Okulu Öğrencilerine Özel Çevrimiçi Dersler!

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında ikinci kez düzenlenecek Altın Portakal Sinema Okulu’na seçilen 250 öğrenci ise; yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ile “Film Yapımında Ana Ekibi Kurmak ve İletişim”, senarist-yönetmen Atasay Koç ile “Senaristliğin Sırrı”, kurgucu Selda Taşkın ile “Temel Kurgu”, Yapımcı Müge Büyüktalaş ile “Yapımcılık-Bütçe Oluşturma”, sinema yazarı Evrim Kaya ve Festival danışmanı, sinema yazarı, akademisyen Ahmet Gürata ile “Film Okuma” ve yönetmen, video sanatçısı Köken Ergun ile “Belgesele Hazırlanma Süreci” konulu  çevrimiçi derslere katılacaklar.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstleniyor.

3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çevrimiçi etkinlikleri tüm Türkiye’ye yayılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir