Antalya Film Forum’da Adaylar Belli Oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, festivalin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu niteliğindeki Antalya Film Forum’da, tüm platformlarda aday projeler belirlendi.

Bu yıl 57’ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, 7 yıl önce etkinlikler arasına eklenen ve festivalin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu niteliğindeki Antalya Film Forum’da, tüm platformlarda aday projeler belirlendi.

Olena Yershova Yıldız direktörlüğünde 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’da, Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress platformlarında jürinin beğenisine sunulacak projelerin belirlenmesinin ardından Uzun Metraj Kurmaca Pitching, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve bu yıl ilk kez başlatılan Dizi/Kısa Dizi Pitching platformlarında değerlendirmeye alınacak projeler açıklandı.

Forumda, çekimlerinin en az üçte ikisi Antalya’da gerçekleştirilerek ve filmin son kurgusunda aynı oranda Antalya sahneleri yer alacak olan ulusal uzun metraj bir filme destek olmak amacıyla oluşturulan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için adayları, yönetmen Tevfik Başer, dramaturg ve akademisyen Yeşim Gökçe ve sinema yazarı Burak Göral’dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Seçici kurul, 15 başvuru arasından senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Emine Yıldırım’ın yaptığı, yapımcılığını ise Dilde Mahalli ile paylaştığı Gündüz Apollon Gece Athena, senaryo ve yönetmenliğini İsmail Akgün’ün üstlendiği, yapımcılığı Okan Üzey’e ait Karanlıktan Önce ve senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Aytaç Uzun’un, yapımcılığını Nermin Aytekin’in üstlendiği Yaz Düşleri’ni forumda değerlendirmeye layık gördü.

Bu platformda filmler 150 bin lira ödül için yarışacak. Değerlendirme sonucunda ayrıca bir filme Fono Film tarafından Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

Kurmaca Pitching Platformu’nda 8 proje yarışacak

Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlere açık olan ve proje aşamasındaki uzun metraj film projelerinin yarışacağı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na bu yıl 64 başvuru yapıldı.

Yarışacak 8 film, Eye Film International’ın 20 yıl boyunca yöneticiliğini yapan, Hollandalı danışman Claudia Landsberger, yapımcı Dilde Mahalli ve Nadir Öperli ilesenarist ve yapımcı Stefan Gieren’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu Soner Sert yönetmenliğinde, Seçkin Akyıldız yapımcılığındaki Bağlar, yönetmen ve yapımcılığını Vuslat Saraçoğlu’nun yaptığı Bildiğin Gibi Değil, yönetmen Erman Bostan’ın Nilüfer Küyel yapımcılığındaki filmi Cadı, yönetmenliğini Zeynep Güzel’in, yapımcılığını Beste Yamalıoğlu, Armağan Lale ve Cansu Menlikli’nin paylaştığı GüneşMurat Uğurlu’nun yönetmenliğini, Asena Bulduk’un yapımcılığını yaptığı Hak Edilmiş Bir ÖpücükHüseyin Karabey’in yönetmen ve yapımcılığındaki KülLusin Dink’in yönetmenliğini, Özcan Alper ve İbrahim Karatay’ın yapımcılığını yaptığı Meçhul ile M. Tayfur Aydın yönetmenliğinde, Diloy Gülün yapımcılığındaki Yedi, bu platformda yarışacak projeler olarak açıklandı.

Seçilen projeler arasından ana jüri değerlendirmesi sonrası 2 projeye her biri 30 bin değerinde para ödülü, bir projeye de Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

Yeni platform, Dizi/Kısa Dizi Pitching’e 6 aday

Yöneticiliğini Olena Yershova Yıldız’ın yaptığı Antalya Film Forum, dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışı nedeniyle bu yıl programına yeni bir platform ekledi.

Yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek olan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na ilk yılında 35 başvuru yapıldı.

Avrupa Film Akademisi üyesi, Tamtam Film’in kurucularından, Alman yapımcı Dirk Decker, başarılı film ve tv projelerine imza atan, Çek yapımcı Janka Neustupova ve BluTV Dramalar ekibinde yer alan Zeynep Can’dan oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ana jürinin değerlendirmesine sunulacak 6 proje belirlendi.

Buna göre, yaratıcılığı, senaryosu, yönetmenliği ve yapımcılığı Doğacan Aktaş’a ait Anahtarlar ve Era’nın Hikayesi, yönetmenliğini Levent Çetin’in, yaratıcılığını ve senaristliğini Serdar Kökçeoğlu’nun yaptığı, yapımcılığını birlikte üstlendikleri Berlinist, yapımcılığını Deniz Bayraktaroğlu’nun yaptığı, yaratıcılığını ve senaristliğini Ahmet İlker Coşkun’la birlikte üstlendikleri Bir Suçluyu Doğurmak, yaratıcılığı, senaryosu ve yönetmenliği Ali Kemal Güven’e, yapımcılığı Seda Özkaraca’ya ait İstanbul’un Erkekleri, senaryosunu Jamie Grefe’nin yazdığı, yaratıcılığını ve yönetmenliğini Can Evrenol’un, yapımcılığını Bora Yüksel’in yaptığı Kısık Ateşte Pişmiş Kalp, yaratıcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Mustafa Haktanır’ın yaptığı, Yonca Ertürk yapımcılığındaki Matruşka, platformda destek arayacak.

Ana jürinin değerlendirmesi sonucu 6 projeden birine dizinin pilot bölümünün prodüksiyonunda kullanılmak üzere 30 bin liratutarında BluTv Ödülü, bir projeye de Color Up Renk Düzenleme Ödülü verilecek.

Forumdaki iki platform adayları daha önce açıklanmıştı

Forumda, Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress ile Uzun Metraj Kurmaca Pitching platformlarında yarışacak adaylar daha önce ilan edilmişti.

Buna göre, forumun bu yılki devam eden iş (work in progress) uzun metraj kurmaca platformunda Ali Tansu Turhan’ın yönettiği ve Burcu Uğuz ile birlikte yapımcılığını üstelendiği DiyalogNefes Polat’ın yapımcılığında Selcen Ergun’un yönettiği Kar ve Ayı, yapımcılığını Zeynep Koray, İris Tahhuşoğlu ve Yunus Yunusoğlu’nun, yönetmenliğini Erkan Tahhuşoğlu’nun üstlendiği KoridorAydın Orak’ın yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Sabırsızlık Zamanı ve Nazlı Elif Durlu’nun Anna Maria Aslanoğlu yapımcılığında çektiği Zuhal, bu yıl jüri karşısına çıkacak projeler olarak yer aldı.

Forumun devam eden belgesel projeleri platformunda ise Ümran Safter’in yönettiği ve Suraj Sharma’nın yapımcısı olduğu Bırakın Kapı Açık Kalsın, yönetmen ve yapımcılığını Somnur Vardar’ın üstlendiği BoşluktaCeylan Özgün Özçelik’in yönetmenliğini yaptığı ve Armağan Lale’nin yapımcılığında çekilen Cadı Üçlemesi +15İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ’ın yönettiği, Ali Bilgin’in yapımcısı olduğu DüetŞafak Şahin’in yönettiği, Emek Yıldırım Şahin’in yapımcılığını üstlendiği Hatıraların Gölgesinde, Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği ve Nadir Öperli, Delphine Morel ve Anke Petersen’in yapımcısı olduğu Örtbasve Haydar Demirtaş’ın yönettiği Can Deniz Şahin ve Hasan Demirtaş ile birlikte yapımcısı olduğu Sınırsız Hayatlar yarışacak. 

Tüm sürecin çevrimiçi olarak gerçekleşeceği ve beş platformda yarışan 9 projeye toplam 470 bin lira destek sağlanacağı Antalya Film Forum’da, ödüller 7 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir