Antalya Film Forum’da jüriler belli oldu

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un jürileri açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un jürileri açıklandı.

Festival kapsamında 5-7 Ekim tarihlerinde tüm etkinlikleri çevrimiçi olarak yapılacak Antalya Film Forum’da, Kurmaca Work in ProgressBelgesel Work in Progress, Uzun Metraj Kurmaca Pitching ve Antalya’yı bir film platosuna dönüştürmeyi amaçlayan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching platformları ile bu yıl foruma katılan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformları düzenlenecek.

Buna göre, Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlere açık olan ve proje aşamasındaki uzun metraj film projelerinin yarışacağı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda yarışacak sekiz projeyi, Mubi Yapımlar Başkan Yardımcısı, yapımcı ve dağıtımcı Bobby Allen, Doha Film Enstitüsü ve Hubert Bals Fonu’nda çalışan danışman ve senaryo analisti, Rotterdam Film Festivali’nin programcılarından Delly Shirazi ile farklı kurum ve festivallerde senaryo geliştirme alanında çalışan, senaryo danışmanı Dilara Omur’dan oluşan jüri üyeleri değerlendirecek. 

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu kapsamında iki projeye her biri 30 bin lira değerinde para ödülü ile bir projeye Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü verilecek. 

Kurmaca

Yeni projelerin hayata geçirilmesine fon ve network desteği sağlayan Antalya Film Forum’un Kurmaca Work in Progress Platformu’nun jüri üyeleri ise Locarno Film Festivali ve Cinéma du Réel’in seçici kurul üyelerinden, Fransız film eleştirmeni ve festival programcısı Antoine Thirion, KöprüdekilerHayatboyu ve Ansızın filmleriyle tanınan senarist ve yönetmen Aslı Özge ile Neruda filminin yapımcısı Renan Artukmaç’tan oluşuyor. 

Kurmaca Work in Progress Platformu’na seçilen beş proje içinden bir projeye 80 bin, bir projeye de 40 bin lira para ödülü verilecek. Bu bölümde ayrıca 50 bin lira değerinde TRT Ödülü ile Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü var.

Belgesel

Çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki belgesel projelerin desteklendiği Belgesel Work in Progress Platformu’nun jüri üyeleri ise IDFA Endüstri Ofisi başkanı ve IDFA Bertha Fund seçici kurul üyesi Adriek van Nieuwenhuyzen, Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin kurucularından, film eleştirmeni, belgesel sinemacı ve festival programcısı Necati Sönmez ile Kudüs Film Festivali ve Sinematek’i yönetim kurulu üyesi, Cinephil’in kurucusu Philippa Kowarsky’den oluştu.

Jüri üyelerinin 7 proje arasından yapacağı değerlendirme sonucunda iki belgesele, her biri 30 bin lira değerinde ödül verilecek. Bu bölümde ayrıca Postbıyık Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü sahiplerini bulacak.

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu

Çekimlerinin en az üçte ikisi Antalya kentinde yapılması ve  filmin son kurgusunda aynı oranda Antalya sahneleri yer alması şartıyla ulusal uzun metraj bir filme 150 bin lira maddi destek sağlayacak Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu jürisinde, film eleştirmeni, gazeteci, yazar ve senarist Burak GöralNergis Hanım ve Biz Böyleyiz filmlerinin uygulayıcı yapımcısı Müge Özen, oyuncu ve yönetmen Onur Saylak yer aldı. Jürinin 3 film projesini değerlendireceği platformda ödül almaya hak kazanan projeye, Fono Film tarafından ayrıca Post Prodüksiyon Ödülü verilecek.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu

Antalya Film Forum’un, dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışı nedeniyle yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek amacıyla bu yıl programına eklediği Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu jürisi ise bir dönem Forum des Images başkanlığı yapan, on yıl önce kurduğu Séries Mania’da çalışmalarına devam eden Laurence Herszberg, son iki yıldır BluTv’nin dramalar departmanını yöneten Sarp Kalfaoğlu ve Beta Film Doğu Avrupa, Türkiye ve Yunanistan bölgesinin uluslararası satış ve satın almadan sorumlu başkan yardımcısı Veronika Kovacova’dan oluştu.

Jürinin 6 proje arasından yapacağı değerlendirme sonucunda projelerden birine pilot bölümün prodüksiyonunda kullanılmak üzere 30 bin lira tutarındaki BluTv Ödülü, bir projeye de Color Up Renk Düzenleme Ödülü verilecek. Antalya Film Forum Ödülleri7 Ekim akşamı düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir