Film Karelerinde Yeşilçam 146

Bu haftaki Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Ramazan Gönen’e ve Utku Uluer’e aittir. Bu defa Siyah Beyaz ve Renkli karelerimiz var.

Suna Pekuysal pek fazla konuğumuz olmazdı ama son dönem ziyaretleri çoğaldı. Ramazan Göğen yakalamış bu karesini, ayrıca Derya Arbaş’ın annesi Zerrin Arbaş da Film Karelerinde Yeşilçam’a ilk kez konuk oluyor. Bu sefer farklı bir toplu görselde Ayhan Işık ve çocuk oyuncu Oğuz Tunç Büyük Kin filminden o da 1967 yılı yapımı… Turan Seyfioğlu ve Gürel Ünlüsoy da ikince kez konuk oluyorlar köşemize.

Yıllardır devam ettiğimiz paylaşımlarımız yüzlerce kareye ev sahipliği etti. Sinematik Yeşilçam yazarları ağırlıkla yakaladığı karelere yer vermeye devam ediyoruz… Bu hafta birbirinden güzel 12 karemiz mevcut.

Bu konuda en geniş arşivi oluşturduk o sebepten her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Sırrı Gültekin ve Suna Pekuysal (Yıkılan Gurur 1967)

Aydemir Akbaş’ın sinemadaki 3. çıkışı kuşkusuz Kolpaçino filmleri sayesinde gerçekleşti. O da 2009 yılına denk geldi.

Ayhan Işık, Sezin Sezin, Zerrin Arbaş, Gürel Ünlüsoy (Şahane Züğürtler 1964)

Nebahat Çehre Güzelliği (Yaban Gülü 1961)

Kadir İnanır, Türkan Şoray, Asya, İlyas, Selvi Boylum Al Yazmalım (1977) ve filmideki aşklarını en güzel özetleyen kare

Kara Cellat Feri Cansel’e karşı Kim kazanır? Unutmayın kumarı hep oynatan kazanır…

Birtane Güngör ve Kartal Tibet (Ölüm Dönemeci 1972)

Büyük Kin 1967 – Ayhan Işık ve Oğuz Tunç

Turan Seyfioğlu (Yetimler Ahı Kanlı Kırbaç 1956)

Çöl Kartalı (1972) filminden Bahar Erdeniz ve Süleyman Turan. Çok net bir kare oldu sanki set fotoğrafı gibi.

Gülgün Erdem, İzzet Günay (Cesur Kabadayı 1969)

Bu haftaki Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda yakalanan kareler ve altındaki yazılar/bilgiler Ramazan Gönen’e ve Utku Uluer’e aittir.

Figen Say, Tugay Toksöz (Hayırsız Evlat 1969)

Film Karelerinde Yeşilçam 146

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir