Hababam Sohbetler – Ercan Gezmiş Postal Rıza ile Hababam Sınıfı

İnstagram üzerinde başlattığımız ve Ersin Demirel’in moderatörlüğünü yaptığı Hababam Sohbetler serimizin ilk konuğu, Hababam Sınıfı oyuncularından Postal Rıza lakaplı Sevgili Ercan Gezmiş idi… Canlı yayınımız 5 Haziran 2020 Cuma 21.30’da gerçekleşmişti. Değerli oyuncumuz Hababam Sınıfına seçilmesinden, Fenerbahçe’ye, Eski Oyuncuların yeniden bir araya gelip Hababam ruhunu nasıl yaşattıklarından, kendi kariyerine herşeyi detaylıca anlatmıştı. Yani videoda dolu dolu bir 79 dakika bizleri bekliyor.

Bu tadına doyum olmayan sohbetin kaydını youtube’a daha farklı bir formatta ve daha kalıcı olması amacıyla yükledik. Görseller ve videolarla da destekledik.

Hababam ve Yeşilçam üzerine sohbetlerimize instagram’da Ersin Demirel moderatörlüğünde gerçekleştiriyoruz. Fenerbahçe Dergisi ile gerçekleştirdiği sohbetlerini bu şekilde farklı bir arşive dönüştürüyoruz (Instagram: @sinematik_yesilcam ). Bize destek veren tüm Hababam Sınıfı öğrencilerine teşekkür ederiz, ölmüşlere de saygılarımızı sunarak yeniden anıyoruz.

  • Moderatör: Ersin Demirel
  • Video Kurgu/Montaj: Utku Uluer
  • Artwork: Utku Uluer

Ercan Gezmiş Kimdir:

Ercan Gezmiş 4 Aralık 1957 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Deniz Gezmiş ile amca çocuğu olan sanatçımız 1975 yılında çekilen ilk Hababam Sınıf‘ı kadrosuna Halit Akçatepe‘nin tavsiyesi ile başvurdu. 56 hafta kapalı gişe oynayan filmde yer alarak sinema sektörüne de ilk adımını atmış oldu. Aynı yıl Ah Nerede filminde de rol aldıktan sonra Postal Rıza karakteri ile birlikte 1976 yılında Hababam Sınıfı sınıfta kaldı ve de 1977 yılı yapımı Hababam Sınıfı Uyanıyor filmlerinde de yer alarak unutulmaz Hababam Sınıfı kadrosunun değişmezlerinden birisi oldu.

Yine sinemamızın klasikleri arasında yer alan 1983 yılı yapımı Şekerpare filminde de yer alan Ercan Gezmiş 1993 yılında Merhamet filminde de rol aldı. 2000 yıllarda yeniden bir arat-ya gelen Hababam Sınıfı öğrencileri arasında organizasyon konularıyla ilgilenenleirn başında geliyor. Yapımcı olarak pek çok diziye imza atan Gezmiş ayrıca kendi adını taşıyan organizasyon şirketinin yanı sıra internet radyosu Biz Fm’in de yönetim kurulu başkanıdır. Ayrıca Eco ile Egeden esintiler programını da hazırlayıp sunmaktadır.

  • Hababam Sınıfı (1975)
  • Ah Nerede (1975)
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976)
  • Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)
  • Şekerpare (1983)
  • Merhamet (1993)

Sinematik Youtube’a Abone olmayı unutmayınız!

#postalrıza #hababamsınıfı #ercangezmiş #paylaşalımgüzelleşelim #hababamsohbetler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir