Hayaletler filmine, Venedik’te Büyük Ödül

Azra Deniz Okyay‘ın yönettiği Hayaletler (Ghosts) filmi, 77. Venedik Film Festivali kapsamında düzenlenen Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nda, "Büyük Ödül"ü kazandı.

Azra Deniz Okyay‘ın yönettiği Hayaletler (Ghosts) filmi, 77. Venedik Film Festivali kapsamında düzenlenen Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası‘nda, “Büyük Ödül”ü kazandı.

Prömiyerini 7 Eylül’de Venedik Film Festivali‘nde ilk filmlerin değerlendirildiği Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası‘nda yapan Hayaletler, Büyük Ödül’e layık görüldü.

Variety eleştirmenlerinden Jay Weissberg, törenle ödülünü Azra Deniz Okyay’a sundu.

Eleştirmenler Haftası çerçevesinde, Ukraynalı yönetmen Natalya Vorozhbit’in Bad Roads adlı filmine Verona Film Club Ödülü, ABD’den Celine Held ve Logan George’un yönettiği Topside‘a, En İyi Teknik Katkı Ödülü verildi.

Proudpilot dağıldıktan sonra solo projesi Ekin Fil‘e yoğunlaşan, 2017’den sonra bazıları ödül alan film müziklerine imza atan Ekin Üzeltüzenci‘nin özgün müziklerini bestelediği, fragmanında The Raws‘ın Karanlık ve Soğuk şarkısının çaldığı filmin konusu şöyle:

Türkiye genelinde saatlerce süren bir elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Hip-hop dansçısı olmak isteyen Didem, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet, kentsel dönüşümün fırsatçısı Raşit ve mahallenin çocuklarına gönüllü film dersleri veren Ela’nın yolu, bu karanlık günde kesişir. Hayaletler, o gün İstanbul’un Sucular semtinde yaşananları bu dört farklı insanın birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor ve günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çiziyor.

Azra Deniz Okyay‘ın ilk uzun metrajlı filmi Hayaletler’in künyesi ise şöyle:

HAYALETLER / GHOSTS 2020, Türkiye-Katar, 85’ Renkli, DCP, 2:39, 5.1 Sound,
Türkçe Yazan ve Yöneten: Azra Deniz Okyay
Yapımcı: Dilek Aydın
Yapım: Heimatlos Films
Dünya Hakları: MPM Premium
Oyuncular: Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar, Emrah Özdemir
Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer
Kurgu: Ayris Alptekin
Müzik: Ekin Üzeltüzenci
Sanat Yönetmeni: Erdinç Aktürk
Ses: Erman Abaza
Ses Tasarımı: Cihan Alıngan
Ses Süpervizörü: Cenker Kökten
Renk Düzenleme ve VFX: Yücel Kurtul / Unite

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir