Sitemizin Sonbahar Dönemi Yayın Akışı

Merhabalar değerli Sinematik Yeşilçam takipçileri;

Ocak ayında Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan salgının ardından, sokağa çıkma yasakları, sinemaların kapanması ve bazı sektörlerin durma noktasına gelmesiyle oldukça farklı bir döneme girdik.

Bu süreçte biz de Sinematik Yeşilçam‘da yazılarımıza ağırlık verdik, ayrıca Youtube kanalı açtık ve paylaşımlarımızı çeşitlendirdik. Yaz dönemiyle biraz daha geniş zamana yaymış olsak da hem sitede hem de Youtube kanalında, üretimlerimiz devam ediyor.

Sitemizde bir yeniliğe imza atarak, yeni bir köşe daha açıyoruz: Rusça Yeşilçam. Bazı yazılarımızın Rusça tercümelerinin yanı sıra İngilizce film incelemelerine ve yazılara da ağırlık vereceğiz. Bunun, sinemamızı yurt dışına tanıtmak adına farklı bir adım olduğunu düşünüyoruz.

Yine salgın ile iç içe geçeceği beklenen sonbahar ve kış aylarını göz önüne alıp Sinematik Yeşilçam içerik programı ortaya çıkarttık. Sonbahar programını genel hatlarıyla sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Sinematik Yeşilçam Sitesi Yayın akışı: Eylül / Ekim 2020

  • Her Pazartesi Film Karelerinde Yeşilçam: Filmlerden yakalanan karelere yer verdiğimiz köşemiz
  • Çarşamba Günleri Hey Gidi Yeşilçam: Hey Dergilerinde yer alan Yeşilçam haberleri
  • Her Perşembe Yeşilçam in Russian: Anna Järvinen’in Rusça’ya çevirdiği Yeşilçam yazıları
  • Perşembe Günleri Müzik Kutusu: Sinemada müzik, müzikte sinema
  • Cuma Günleri X oğlu: Cemal Berktaş’ın hazırladığı Türk filmleri ve dizilerindeki kahramanlar
  • Cuma Günleri Yeşilçam Şiirleri
  • 15 günde bir Cumartesi Mesut Kara ile Yeşilçam Hatırası
  • Cumartesi Günleri Sahaflar, Eskiciler, Antikacılar
  • Her Pazar Yeşilçam ve Futbol yazıları

Ayrıca salı günleri için ve seslendirme/dublaj konularında da çeşitli içerikleri değerlendiriyoruz. Bu listemize yeni bölümler de eklenecektir. Tüm bu içeriğimize paralel olarak Youtube videolarımız da yayınlanmaya devam edecek. Ayrıca görsel paylaşımlarımız da instagram üzerinde devam edecek.

Yukarıdaki yayın akışının yanında, sitemizin en önem verdiği içerikler “Film İncelemeleri”. 4 binin üzerinde film, yazılmayı bekliyor. Hala yazacak çok fazla film var, daha yolun başındayız. Film incelemelerimiz de yayın akışı içerisinde gün fark etmeksizin yayında olacaklar.

Bunun yanı sıra çok değerli sinema yazarlarının yazılarına, pazar günleri yer vermeye devam edeceğiz. Bu şekilde geniş bir dijital arşiv derlediğimizi düşünüyoruz.

Saygılarımızla

PAYLAŞALIM GÜZELLEŞELİM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir