Kuruluş Osman – Efsanler Geri döndü bölüm İncelemesi

Sabahattin Bilgiç ve Utku Uluer ile Popüler Kültür Sohbetleri 07 Ekim akşamı Atv’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisi ile ekranlara dönen Cüneyt Arkın ve Tamer Yiğit ile dizinin üzerine yaptıkları sohbeti yukarıdan izleyebilirsiniz.

Kuruluş Osman Dizisinde neler olmuştu?

Kulucahisar Kalesi fethiyle, Konstantiniye’nin ve imparatorun öfkesini üzerine çeken Osman Bey, uç bölgesinde huzuru tesis etmiştir. Osman Bey’e karşı harekete geçen ve en deneyimli kumandanlarından Aya Nikola’yı bölgeye gönderme kararı alan Bizans İmparatoru, başarılarıyla tüm obalara umut olan bu Türk beyini saf dışı bırakmaya kararlıdır. Kayı Obası’nın yazı geçirdiği yaylaya yapılan sürpriz baskın Bizans’ın emellerini açık ederken, bu alçaklığın hesabını sormaya kararlı olan Osman Bey; Aksakallılar’dan aldığı görevle Alplerini bir araya toplar. Ertuğrul Bey’in dönüşü ise yaralarını sarmaya çalışan Kayı Obası’nda coşkuyla karşılanır. Osman Bey ve Alpleri Bizans ordusunu bertaraf edebilecek mi? Osman Bey, Aksakallılar’dan nasıl bir vazife alacak? Ertuğrul Bey’in dönüşüyle Kayı Obası’ndaki dengeler nasıl değişecek? Aya Nikola, uç bölgesinde Bizans hakimiyetini yeniden tesis etmek için neler yapacak? Bala Hatun, Kayılar’a yapılan baskından kurtulabilecek mi?

Tarihi anlatımı açısından şiddeti çok fazla ve kostüm seçimini yanlış bulduğumuz Kuruluş Osman dizisi yine de iki Efsane oyuncunun ekrana döndüğü dizi olarak ilgimizi çekti. Cüneyt Arkın’ı ve Tamer Yiğit’i görmek güzeldi.

Dizideki şiddet oranı ise bizi gerçekten rahatsız etti. Yayınlandığı saatte çocukları etkileyecek sahneler var en azından bir uyarı konulmalı. Şiddeti olumlayan bu anlatımın değişeceğini ümid ediyoruz. Burak Özçivit ile vücut bulan bir süper kahraman hikayesi olarak işlenmiş. Tarihi bazı detaylar da ise tarihçi desteği almaları gerektiğini veya en azından bazı kurgusal durumlardan dolayı bunu dizinin başlangıcında belirtmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca Bizans İmparatorluğu ile ilgili tarihsel hatalar da göze çarpıyor.

#kuruluşosman #TamerYiğit #CüneytArkın Kuruluş Osman – Sabahattin Bilgiç ve Utku Uluer ile Popüler Kültür Sohbetleri

Vidoda kullandığımız müzik: Twin Musicom sanatçısının Operating System (Sting) adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı (https://creativecommons.org/licenses/…) altında lisanslıdır. Sanatçı: http://www.twinmusicom.org/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir