Film Karelerinde Yeşilçam 152

Film Karelerinde Yeşilçam 152 ile karşınızdayız. Bu haftaki Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Emrel Aykut Akalın’a aittir. bu hafta 10 karemiz mevcut.

Yıllardır devam ettiğimiz paylaşımlarımız yüzlerce kareye ev sahipliği yaptı. Sinematik Yeşilçam yazarları ağırlıkla yakaladığı karelere yer vermeye devam ediyoruz… Bu konuda en geniş arşivi oluşturduk o sebepten her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Süheyl Eğriboz ve Atilla Ergün. İkisinin de nevi şahsına münhasır karizmatik aktörler olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki pek öne çıkamadılar…

Ferdi Özbeğen

Bölüm oyuncusu olan Ferdi Özbeğen Perihan Abla dizisinde kendi dublajını yapmış.

Kemal Sunal ve Mehtap AR Devlet Kuşu adlı filmde…

Yeşilçam’ın önemli oyuncularından ve dublaj sanatçısı Selahattin Fırat, kendisi ile yıllar sonra tanışma fırsatım olmuştu çok alçakgönüllü ve çok beyefendi biriydi rahmetli. ayrıca 80’li yıllarda aynı semtte kuledibinde oturuyorduk ve yine ayrıca kızı ile ablam sınıf arkadaşıydı. 80’li yıllarda çok fazla kendisini tanımadığım için aktör olduğunu o semtten taşındıktan sonra öğrenmiştim. Bu arada Abdurrahman Palay’ın olduğu çoğu filmde Selahattin Fırat’da vardı tıpkı Fatoş Tez gibi.

Yönetmen Engin Temizer Yadeller (1978) adlı filmde Ferdi Tayfur’un arkadaşını oynamış filmde sanırım aynı zamanda Temel Gürsu’nun asistanı. Buradaki pozu Tarantino filmlerindeki tiplemeleri de andırıyor….

Cihan Ünal ve Hülya Koçyiğit… Kamera ise Kaya Ererez, Herhangi Bir Kadın (1981) filminden

Eğer gülmezsek, hepimiz çıldırırız … Jimmy Buffett / Yadigar Ejder , Kemal Sunal ve Bülent Kayabaş sevgi ,saygı ve özlemle … (Doğan Gülener)

Orçun Sonat hem tip olarak hemde oyunculuk olarak bana her zaman farklı gelen çok beğendiğim bir aktördü rahmetli. saygı ve rahmetle anıyorum.

Itır Esen ve Ferdi Tayfur. Muzaffer Turan‘ın kamerasından.

Selçuk Uluergüven Film Karelerinde Yeşilçam 152

Rahmetli Selçuk Uluergüven aynı zamanda bir dublaj sanatçısıydı.Yanlış hatırlamıyorsam bazı çizgi filmlerde ve 2000’li yılların bazı animasyon filmlerinde sesini duymuştum. 80’li yıllarda oynadığı yeşilçam filmlerinde ve bizimkiler dizisinin dublajlı çekildiği dönemde kendi dublajını yapardı.

Film Karelerinde Yeşilçam 152

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir