Film Karelerinde Yeşilçam 150

Dile kolay Film Karelerinde Yeşilçam 150 ile karşınızdayız. Bu haftaki Film Karelerinde Yeşilçam paylaşımımızda yakalanan kareler ve karelerin altındaki yazılar/bilgiler Emrel Aykut Akalın’a aittir. 150. paylaşım şerefine bu hafta 12 karemiz mevcut. Özellikle Yılmaz Vurallı olan karemiz çok ilginç. Emrel Aykut Akalın bu paylaşımında Feyzi Tuna, Mehmet Gün, Hüseyin Karındoyuran gibi kamera arkasında yer alan Yeşilçam’ın gizli kahramanlarının filmlerdeki sahnelerini de paylaşarak farkını ortaya koymuş.

Yıllardır devam ettiğimiz paylaşımlarımız yüzlerce kareye ev sahipliği etti. Sinematik Yeşilçam yazarları ağırlıkla yakaladığı karelere yer vermeye devam ediyoruz… Bu hafta birbirinden güzel 12 karemiz mevcut. Bu konuda en geniş arşivi oluşturduk o sebepten her zaman olduğu gibi karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yılmaz Vural yeşilçam Film Karelerinde Yeşilçam 150

Gurbetçi Şaban filminde futbolcu Yılmaz Vural oynamış. O yıllarda Köln Spor Akademisinde öğrenciymiş galiba… Yılmaz Vural, filmde daha sonra Şaban’ın süt kuyruğuna giriyor Mehmet Çerezcioğlu seslendirmiş.

Film Karelerinde Yeşilçam 150

Perihan Abla – Perran Kutman ve Şevket Altuğ

Ana Ocağı filminde KADİR İNANIR.

Neşe Karaböcek şayet müzisyen olmasaydı şahsi düşüncem yeşilçam’da epey filmde başrol oynayabilirdi. Oyunculuğu da birçok kadın şarkıcıya göre iyidi. ayrıca diğer filmlerine göre bu Kuklalar filminde daha bir güzel görünüyor.

Film Karelerinde Yeşilçam 150

Tek Kurşun (1968) adlı filmde filmin yönetmeni Feyzi Tuna ufak bir rolde Ekrem Bora ile görünüyor.

Çolpan İlhan. fiziksel olarak aşırı zayıf bir görüntüsü vardı iyi bir oyuncuydu fakat yeşilçam’da çok fazla rol almadı. rol aldığı dönem çoğunlukla siyah beyaz dönemdi.

Ağaç arkasındaki duvarın beyaz uçları sanki iki ayrı fotoğrafmış gibi bir izlenim yaratmış. Ali Uğur veya Mike Rafaelyan’ın kamerasından.

Bu Ağlama Değmez Hayat adlı filmde Görüntü Yönetmeni Çetin Gürtop‘un hemen hemen her filminde ona kamera yardımcılığı yapan Hüseyin Karındoyuran ufak bir rolde görünüyor. 

Yeşilçam Galiba Yılmaz Köksal'ı ilk defa bıyıksız görüyorum Film Karelerinde Yeşilçam 150

Galiba Yılmaz Köksal‘ı ilk defa bıyıksız görüyorum. Saygı ve rahmetle anıyorum.

Büyük Yemin (1969) adlı filmde filmin senaryo yazarı Ali Duygu Sağıroğlu Astsubay kıdemli üst çavuş rolünde yani jandarma kumandanı.

Orhan Oğuz bu sahneyi geniş açı objektifle çekmiş galiba. (kılıbık 1983)

Görüntü Yönetmeni Abdullah Gürek’den muhteşem bir kadraj. ışıklandırma da çok iyi bence. ışık şefi Ergün Şimşek‘de çok başarılı.

Gerzek Şaban filminde Rafet Şiriner’in asistanı Mehmet Gün filmde ufak bir rolde oynamış.

Film Karelerinde Yeşilçam 150

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir