Müjdat Gezen 1972’nin Falına Baktı

Müjdat Gezen 1972’nin Falına Küreden bakıyor. Temmuz’da bomba gibi bir haber var…

OCAK Bu ay, özellikle aranjman üzerine çalışanlar için çok verimli geçebilir. Kars ve Ardahan civarına bir turne aranjmancılara tavsiye olunur. Bu ayın yirmi üçüncü günü Feeri Ebcioğlu kendi sesiyle kendi yaptığı bir aranjmanı kendi plak yapıp gene kendi çalacak. Sevda Ferdağ’nın köpeği grip olacak. Efgan Efekan, Mehmet Taneri ve Muzaffer Akgün muhtemelen ay sonuna doğru Kadıköy tarafına geçecekler.

ŞUBAT Bu ayın 29’una sinema oyuncularının çok dikkat etmeleri gerekecek. Çünkü alacakları bonolarda 29 şubat tarihi olabilir. Oysa şubat bu yıl 28 çekecek. Aman dikkat. Ayrıca Füsun Önal ve Mustafa Sağyaşar bu ayın onbirine çok dikkat edecekler.

MART Bu ayda kar yağacak. Bütün sanatçıların korunması gerek, mart vergi ayıdır, her aya benzemez. Ayhan Işık ve Hülya Koçyiğit çok üşüyecekler. Ajda Pekkan ise yeni kürk aldığından ve vergi borçlarını ödediğinden mart kendisine pek tesir etmeyecek. Leyla Sayar üç dört gazino ile anlaşarak gene hiç birinde çalışmayacak.

NiSAN Bu ayın birinde sahneye çikacak hevesli bütün sinema oyuncularına gazino patronları tarafından yüksek ücretle teklifler yağacak. Sonra da hepsine ”Vazgeçtik nisan biiiir” denecek. Bu arada ek Bu arada Fikret Hakan baba, muhtemelen Hümeyra da anne olacak. Piraye Uzun boğaz köprüsünün Ortaköy ayağından dalıp on metre öteden çıkarak boğazı geçmiş olacak. Cem Karaca Kardaşlar yedi defa dağılıp kurulacaklar. Seher Şeniz “Artik giyinmeyecek’ pardon “Artık soyunmayacak.”

MAYIS Kışlık gazinolar ufak ufak kapanırken yazlıklar da ufak ufak açılmak isteyecekler. Oya Peri 7 evlenme teklifi alıp ve yedisine de “Evet diyecek. Nazan Şoray yine 18 yaşına basacak ve yine 40-50 kişiye aşık olacak. Erol Büyükburç, Timur Selçuk dayı olacaklar. Havalar isinmaya başlayacak.İstanbul’da günü en yüksek sıcaklığı 22, en düşük sıcaklığı 14 derece olacak. Yağış beklenmiyor

HAZİRAN Emel Sayın Marmaris’e, Demir Karahan Paris’e, futbolcu Cemil de Istanbulspor dan Toprakofis’e geçecek. filmciliği sesini duyuracak. Üç film İran’a bir film Mısır’a birkaç film de Umumba cumhuriyetine satılacak. Ve İran’dan çok yakışıklı sarışın iki Jon Turkiye’ye yerleşecek. Yedi gazete “Kaabiliyetli Jön Yarışması’ tertipleyerek Türk sinemasına 70 adet kadar jön hediye edecek. Mine Mutlu ya bir bancıyla ya da bir kuyumcuyla evlenecek.

TEMMUZ Bu ayın 17’sinde bomba gibi bir haber patlayacak : ‘Yılmaz Güney, Türkan Şoray, Zeki Müren, Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Alain Delon aynı filmde oynayacak” diye Ve bu filmler hakikaten çevrilerek hepsi ayrı ayrı filmlerde oynayacaklar. Evli bulunan Sevil-Vural çifti sıkıntıdan ayrılıp tekrar evlenecekler. Bu arada rejisör Feyzi Tuna yurtdışından teklif alacak fakat yaz nezlesine yakalandığından gidemeyecek.

AĞUSTOS izmirli gazinocular İstanbul’a akına başlayacaklar.Fuar için astronomik rakamlar. Ve kimlerin kimlerle döğüşeceği tespit edilecek. Bu ay Efes Oteline kimlerin alınıp kimlerin alınmayacağı altı defa manşet olarak çıkacak. Durul Gence ilk plağını Avrupa piyasasına çıkararak yüzümüzü güldürecek, Modern Folk üçlüsü yeniden kurulacak. Selda Alkor herhalde evlenecek. Nebahat Çehre arabasını satıp yerine fayton alacak. Yilmaz Duru sahneye gene çıkacak.

EYLÜL Bu ayın sonuna doğru İzmir Fuarı kapanacak ve bütün sanatkarlar “Bir daha fua ra gelmeyeceklerini söyleyerek gelecek fuarın anlaşmalarını imzalayacaklar. Beyaz perdeden sahneye geçenlerden 740 kişi tekrar sinemaya dönerken sinemadan da iki kişi sahneye çıkarak şarkı söylemek isteyecek.

EKİM Bu ayda tiyatrolar açılır ya. Geçen yıl iflas edenlerle birlikte İstanbul 74 yeni tiyatroya daha kavuşacak ve her gece hepsine yaklaşık 18 seyirci gidecek.(Bazıları müstesna) Nurhan Damcıoğlu türkü, Ahmet Sezgin kanto okumaya başlayacak, Selda aynı parçayı sekiz plak firmasına okuyacak ve açılacak davayı kazanacak.

KASIM Nesrin Sipahi, Güneri Tecer, Talat Halman,inci Çayırlı, Hulki Saner, Hamit Kaplan, Nejat Uygur Arzu Okay, Ekrem Bora ve toto başbayii Necati Fırtına bu ayda çok şanslı olabilecekler. Nedense? . . Toto Karaca ise toto da 7 bilecek.

ARALIK Orhan Boran, Öztürk Serengil, Sadri Alışık, Ateş Böcekleri, Erkan Yolaç. Arılar ve Ben Müjdat Gezen milleti güldürmeye devam ederken büyüklerimiz de milleti ağlatmaya devam edecekler ve muhtemelen bu ayın sonuncu gecesi 1973 yılına girilecek ve bahse girerim bu gibi şeyler 73 de de olacak.

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: 05 Ocak 1972 tarihli Hey Dergisinden Müjdat Gezen 1972 yılının Falına baktı yazısı

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Utku Uluer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir