Omar ve Biz İstanbul Film Festivali’nde Yarışıyor!

“Omar ve Biz” İstanbul Film Festivali – Sinemada İnsan Hakları Yarışması kapsamında 11-16 Aralık tarihleri arası çevrimiçi gösterilecek.

Omar ve Biz İstanbul Film Festivali – Sinemada İnsan Hakları Yarışması kapsamında 11-16 Aralık tarihleri arası çevrimiçi gösterilecek.

2019 yapımı Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er imzalı Omar ve Biz, festival yolculuğunda Boğaziçi, Malatya, Antakya ve Kayseri’den ödüllerle döndükten sonra Varşova, Portekiz ve pek çok ülkede katıldığı festivallerde ödüle layık görülmüştü.

Pandemi sebebiyle 39. İstanbul Film Festivali bu yıl Mayıs itibariyle çevrimiçi gösterimlere başladı. Her ay bir programla devam eden festival bu ay 24 Aralık’ta son buluyor.

Film, İstanbul Film Festivali – Sinemada İnsan Hakları Yarışması kapsamında 11-16 Aralık tarihleri arası çevrimiçi gösterilecek.

Omar ve Biz, iki göçmenle komşu olmak zorunda kalan emekli bir komutanın hikayesini konu alıyor.

Bu yıl yarışmanın kazanan filmi halk oylamasıyla belirlenecek. “Omar ve Biz” filmine destek olmak için oylarınızı 11 Aralık-29 Aralık arasında verebilirsiniz.

http://anket.iksv.org/filmhalkodulu

Oy verme işleminden sonra İKSV’den bir teyit maili alacaksınız, maili cevaplamayı unutmayın.

Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er’in yönettiği ve Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar ile Hala Alsayaneh’in oynadığı Omar ve Biz (Omar and Us), CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Protim Film tarafından dağıtılıyor…

Filmin konusu: İsmet uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerdir. İletişim kurmakta zorlanan yapısı sebebiyle, oğlu kendisinden kaçarak Amerika’ya gitmiştir. Karısı Fetihe de oğlunun yanına gitmek ister. Türkiye-Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da ikâmet eden İsmet, komşusu Sabri’nin, hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendini hesap etmediği olaylar içinde bulur. Göçmenlik konusunu komşuluk teması üzerinden işleyen Omar ve Biz, mülkiyetin ve sosyal statünün, hayatta özgür kararlar vermemizi ne derece etkilediğini kurduğu yalın dünyada yansıtan, politik bakış açılarımız ve önyargılarımızla yüzleşmemizi sağlayacak bir film. Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye Türkiye’de geçici göçmen olarak yaşayan Suriyeli iki oyuncu tarafından canlandırılıyor.

Film Fransa’da 10’uncusu düzenlenen SEE Paris Film Festivali’nde üç ödül kazanmıştı.

  • Senarist: Mehmet Bahadır Er
  • Görüntü Yönetmeni: Aydın Sarıoğlu
  • Kurgucu: Maryna Gorbach Er, Aziz İmamoğlu
  • Oyuncular: Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Hala Alasayesneh, Ushan Çakır, Uygar Tamer
  • Yapımcı: Mehmet Bahadır Er
  • Dünya Hakları: Protim V.P

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir