Tarık Akan’ın Adresi Bu Yıl Tunceli…

Tarık Akan

1973 yılında Ses Dergisi‘ne verdiği röportajda “Doğu’da okuyan çocuklara kolilerle yardım yapacağım.” demişti Tarık Akan.

Çocukluğunun geçtiği Erzurum ve Kayseri‘de, kışın soğuğunda, sınıf arkadaşlarının delik deşik ayakkabılarla okula geldiğini, ısınmak üzere sobaya uzatılan, soğuktan moraran minicik ayakları bir türlü unutamamıştı. Sinemaya başladıktan sonra her yıl, okullar başlamadan önce Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çocuklara kolilerle yardım gönderdi. Vefatına kadar, bazen kendisi gitti, bazen aracılarla gönderdi. Kaban, bot, ayakkabı, atkı, çorap ve kitaplar. Bu onun vasiyetlerinden biriydi. Şimdi o vasiyetini her yıl Taş Kolej öğretmenleri ve öğrencileri yerine getiriyor. Sosyal sorumluluk projeleri olan kolilerde öğrencilerin mektupları da var. Batıdan doğuya sevgi köprüsü oluşturuyorlar.

Bu yıl sevgi köprüsü Tunceli‘ye uzandı. “Bot içinde çorap, kitap içinde mektup” adlı sosyal sorumluluk projesinde bu yıl Tunceli’deki köy okullarına yüzlerce çift bot, çorap, kitap ve mektup gönderildi.

Emeği geçen gönül dostlarına teşekkürler…

Kaynak: Tarık Akan Resmi Facebook Hayran Sayfası

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan: Murat Hattatoğlu – Aralık 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir