2020 Yılında Sinematik Yeşilçam Youtube Kanalı

2020 Yılında Sinematik Yeşilçam Youtube Kanalı -

Merhaba Değerli Sinematik Yeşilçam takipçileri…

2021 yılının bu ilk yazısında, sitemiz için çok güzel bir şekilde büyüyen ve gelişen, sizlerle daha yakından iletişim kurmamızı sağlayan Youtube kanalımızın aktif hale geldiği 2020 yılından bahsetmek istiyoruz!

İnternet değişiyor ve iletişim yöntemleri de farklılaşıyor. Son yıllarda pek çok insanın artık websitesi takip etmediği veya facebook kullanmadığı üzerine bazı öngörüler var. Bunlar kısmen doğru olsa da sosyal medya farklı içeriklerin ve yöntemlerin kullanıldığı ve ana akım medyanın yerine geçen bir gerçek. Ancak yıllardır pek çok videoyu izlediğimiz ve video klipleri takip ettiğimiz Youtube ise değişim içerisine girmiş ve bir nevi “youtuberlık adıyla bir mesleğe” dönüşmüştü.

Biz de bir değişime uyum sağladık ve paylaşımlarımızı sadece yazılar ile değil gelişen teknolojik imkanlar sayesinde video sohbetlere de dönüştürmeye karar verdik. Bu sayede 2020’nin başlarında Youtube üzerinden yayınlarımıza başladık.

  • Kanalımızda 69 videomuz var. Bunların 49 tanesi 2020 yılında yüklendi.
  • 69 videonun 7 tanesi, kayıtlarına çok zor ulaşılan 7 şarkı için hazırladığımız videolar.
  • 15 tanesi filmlerden alınan görüntüler, jenerikler veya eski fragmanları yüklediğimiz eski içerikler.

Utku Uluer’in Açık radyo’da gerçekleştirdiği Yeşilçam Arkeolojisi radyo programındaki kayıtlarının Videolarını yayınladığımız kanalımız daha sonra, özellikle de pandemi ile bilikte kabuk değiştirdi. Zoom ve Instagram sohbetlerimizi görseller ile destekleyerek paylaşmaya başladık.

Özellikle Ersin Demirel’in Hababam Sınıfı oyuncuları ile yapmış olduğu sohbetler, Beyoğlu Rüya Sineması içeriklerimiz ile birlikte içeriklerimizi zenginleştirmeye başladık. İlk yılımızda oldukça verimli geçen bu süreç sonucunda bir liste hazırlamaya karar verdik. Önümüzdeki Ocak ve Şubat ayları da oldukça yoğun geçecek çünkü sırada Kalem Şakir, Cem Kurtoğlu, Hakan Bilgin ve de Cahit Berkay videoları var.

Bu yıla baktığımızda en çok izlenen 15 özgün içeriğimiz şunlar oldu:

  1. 3 filmiyle Zerrin Egeliler – Beyoğlu Rüya Sineması 2. Bölüm
  2. Yeşilçam Arkeolojisi – Melek Görgün (11 Nisan 2017) 50. Programa Özel
  3. Yeşilçam Arkeolojisi – Arzu Okay (5 Aralık 2017)
  4. Filmleriyle Aydemir Akbaş – Beyoğlu Rüya Sineması 3. Bölüm
  5. Sinematik Söyleşiler – Osman Cavcı (25 Mayıs 2020)
  6. Sinematik Söyleşiler – Cahit Kaşıkçılar (Sarı Bıyık – Gerçek Kesit)
  7. Sinematik Söyleşiler – Erkan Taşdöğen
  8. Melih Gülgen Sineması – Oğlu Burak Gülgen anlatıyor
  9. Popüler Kültür Sohbetleri 3 – Taksim Meydanı Projeleri ve Beyoğlu
  10. Türk işi Kovboylar – Yılmaz Atadeniz ile Maskeli Beşler
  11. Lobilerle Yeşilçam Tarihi 003 Can Sönmez ve Utku Uluer
  12. Ferdi Tayfur Filmleri ve Arabesk Furya – Bölüm 1
  13. Murat Hattatoğlu Tarık Akan’ı Anlatıyor (1. Bölüm)
  14. Sinematik Söyleşiler – Cihat Tamer
  15. Türk Sineması’nda Savaş Sanatları (Atakan Utku vs. Burak Gülgen)

İlk 4 videomuzdan sonra yer alan videolar 1900 ile 1000 arasında görüntülenmeye sahipler. Zaman içerisinde de kalıcı birer başvuru kaynağına dönüşeceğini düşündüğümüz bazı videolar var.

2020 Yılında Sinematik Yeşilçam Youtube Kanalı -

Günümüzde Youtube üzerinde oldukça fazla içerik üretiliyor. Biz satın alınan takipçi, abone ve beğeni yerine organik bir gelişmeyi tercih ettik. Bu sayede en azından izleyicilerin gerçekten ilgilenip ilgilenmediklerini daha rahat takip edebiliyoruz. Ayrıca botlar ve paralı uygulamalar ile şişirilmiş sayılar yerine gerçek katılımcıların daha önemli olduğu konusunda da bazı kanalların tavır ortaya koyması gerektiğini düşünüyoruz.

Tabi bu süreçte çok ilginç bazı olaylarda yaşadık kanalımızda… Örneğin çok fazla izlenen Ferdi Tayfur videolarımıza “Dislike” saldırısı düzenlendi ve bir kaç saat içerisinde 50’nin üzerinde beğenmeme seçildi. Video izlenmesine ve epey beğeni toplamasına rağmen koyu Ferdiciler olduğunu düşündüğümüz bir grup videoların yayılmasını engellemeye çalıştılar. Maalesef Youtube’un bu konuda bir yaptırımı yok. Fakat biz videoyu yayından kaldırmadık ve bu linç’e karşın yayını sürdürdük. Neyse ki kanalımıza karşı değil sadece 2 Ferdi Tayfur videosuna yönelik bu “dislike bomb” durumu kanala yayılmadı.

Yayınlarımıza ve sohbetlerimize 2021 yılında da devam edeceğiz…

2020 Yılında Sinematik Yeşilçam Youtube Kanalı - youtube.com/sinematikyesilcam - Alternatif Yeşilçam Kültürü Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir