27. İFSAK Kısa Film Festivali 6 Mart’ta Çevrim İçi Başlıyor

Bu yıl 27. yaşını kutlayacak olan İFSAK Kısa Film Festivali 6 Mart’ta festivalin www.kisafilm.ifsak.org.tr adresinden çevrim içi başlayacak ve gösterimler 14 Mart’a kadar sürecek.

14 Mart’ta ulusal yarışmanın ödül töreniyle festival kapanışı da çevrim içi olacak.

ULUSAL YARIŞMA

Bu yıl 41. kez gerçekleşen ulusal yarışmaya 374 film katıldı. Filmler , Festival Koordinatörü Aylin Kök Aydın, geçen yılki yarışmada Yağmur Olup Şehre Düşüyorum filmiyle en iyi kurmaca film ödülünün sahibi olan yönetmen Kasım Ördek ve İFSAK Sinema Birimi üyesi Hayrettin Tunç’tan oluşan ön jüri tarafından değerlendirildi ve 47 filmin ön elemeyi geçmesine karar verildi.

Ön elemeyi geçen filmler festival süresince çevrim içi olarak izlenebilecek.

Ön elemeyi geçen filmler Yönetmen ve Metin Yazarı Bingöl Elmas Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’nın editörü Fırat Yücel ve Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz tarafından değerlendirilerek en iyi film ödülleri festivalin son günü olan 14 Mart 2021 günü saat 20:00’dan itibaren yapılacak çevrim içi ödül töreninde açıklanacak.

KONUK ÜLKE : İRAN

27. İFSAK Kısa Film Festivali ‘nde bu yıl konuk ülke İran. İran’dan beş film programda izlenebilecek. Bunlardan birisi özel gösterim kapsamında gösterilecek olan The Forbidden Strings belgeseli. Türkiye prömiyerini festivalde yapacak olan belgesel İran’da yaşayan Afganistanlı gençlerin gizlice rock müzik yapma ve ana vatanları Afganistan’da canlı konser vermek için zorlu, tehlikeli bir yoldan geçerek bu canlı konseri gerçekleştirme serüvenlerini sinemasal bir dille anlatıyor. Yönetmenliğini Hasan Noori ve yapımcılığını Hasan Noori ile birlikte Afsaneh Salari’nin yaptığı belgesel 6-14 Mart arasında festivalin sitesinde izlenebilecek.

27. İFSAK Kısa Film Festivali - Afiş



FESTİVALLERDEN İFSAK Kısa Film Festivali

Bu yıl festivallerden bölümümüze geçen yıl olduğu gibi İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali ve Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali katılımıyla devam ediyoruz. Ayrıca dünyanın prestijli kısa film festivallerinden Aesthetica Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisi de bu yıl ilk kez programımızda olacak.

Aesthetica seçkisinde birbirinden önemli konulara değinen 13 film izleyiciyle buluşacak. Bunlardan birisi de Murat Çetinkaya’nın yönetmenliğini yaptığı Sonsuz filmi.

Selanikli sinema gönüllüsü Yiannis Zachopoulos tarafından düzenlenen Selanik Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisinde Yunanistan’dan 7 film yer alacak. Bunlardan birisi Yunanistan’ın ilk 360 kamerayla çekilen kısa filmi yönetmenliğini Vanessa Ferle’nin yaptığı Fight or Flight. Bozulmuş bir dünyada sürreel bir kadın mülteci. 360 –kameradan parçalara ayrılmış bir dünya görüşü, konuşmalar, sinirbilim ve Afrikalı – Amerikalı entellektüeller Karpathos adasındaki terkedilmiş kasaba Olympos ve Balkanlardan gelen savaş şarkıları ve Paris’te buluşma, hepsi birleşirler. Şiirsel bir audio-visual kolajda yaşayan içgüdü, umut, mücadele etmek ve hayal kırıklığı.

Direktörlüğünü İFSAK Onur Üyesi Hilmi Etikan’ın yaptığı İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali seçkisinden ise 5 İspanyol filmi festival programında yer alacak.

AZRA DENİZ OKYAY KISA FİLMLERİ

İlk uzun metraj filmi Hayaletler’le festivallerden ödüllerle dönen Azra Deniz Okyay 27.İFSAK Kısa Film Festivali’ne üç kısa filmiyle katılıyor. Yönetmenin Palyaço, Küçük Kara Balıklar ve Sulukule Mon Amour filmleri festivalde yer alacak. 12 MART 2021 SAAT 21:00’de Azra Deniz Okyay’la Youtube İFSAK TV kanalından canlı izlenebilecek kısa filmleri üzerine bir sohbet gerçekleşecek.

SÖYLEŞİLER

Söyleşi Youtube İFSAK TV kanalından canlı izlenebilecektir.
Festival programında yer alacak söyleşiler de şöyle sıralanıyor :

7 MART 2021 SAAT 21:00
ANISINA : CÜNEYT CEBENOYAN
MODERATÖR : BERNA KULELİ ( SİNEMA YAZARI )


12 MART 2021 SAAT 21:00
AZRA DENİZ OKYAY ÖZEL GÖSTERİMİ SÖYLEŞİSİ
MODERATÖR : BERNA KULELİ ( SİNEMA YAZARI )


13 MART SAAT 21:00 Zeynep Ünal İFSAK Sinema Emek Ödülü
İFSAK SİNEMA EMEK ÖDÜLÜ ZEYNEP ÜNAL SÖYLEŞİSİ
MODERATÖR : MURAT ÇETİNKAYA ( KISA FİLM YÖNETMENİ )


14 MART 2021 SAAT 20:00
ULUSAL YARIŞMA ÖDÜL TÖRENİ VE ANA JÜRİYLE SÖYLEŞİ
ULUSAL YARIŞMA ANA JÜRİSİ :
Bingöl Elmas – Belgesel Yönetmeni ve Metin Yazarı
Fırat Yücel – Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’nın editörü
Meryem Yavuz – Görüntü Yönetmeni

27. İFSAK Kısa Film Festivali Resmi Sitesi : www.kisafilm.ifsak.org.tr

İFSAK - Logo
İFSAK Kısa Film Festivali

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan: Sabahattin BİLGİÇ – Mart 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir