Bülent Bilgiç : Yeşilçam’da Yer Aldığım İçin Çok Şanslıyım

Merhabalar, uzun bir zaman sonra yeniden sizlerleyim. Sinematik Yeşilçam ailesinde son dönemlerde gerek Instagram sohbetleri, gerekse Youtube söyleşilerine ağırlık versem de zaman zaman yine yazılarımla sizlerle olmaya devam edeceğim.

Bugünkü söyleşimizin konuğu, Yeşilçam’ın son dönemlerinde ön plana çıkan ve bana göre son güzel Yeşilçam filmlerinde rol alan kıymetli oyuncu Bülent Bilgiç. Onunla yaptığım söyleşinin özelliği, Fenerbahçe Dergisi kariyerimdeki son söyleşim olmasıdır. Şubat 2017 sayısında yer alan söyleşimizi sizlerle paylaşıyorum.

Bir röportajda en unutulmaz olan, bana göre, röportajda yer vermediğin konuşmalardır. Çünkü sohbetin samimiyetine göre bazen off the record anlar dile gelir. Bunların paylaşılması da sizi özel hissettirir. Dergi formatına göre de fazla detaylı olmaması için bazı bölümlere de yer verilmez.

Bülent Bilgiç ile söyleşimiz de çok keyifli geçmişti. Sülalece Fenerbahçeli olması, Yeşilçam sevgisini üst düzey yaşaması ve güler yüzü sebebiyle bazen duygusal bazen de bol kahkahalı bir söyleşi olarak aklımda yer etti. Kadir İnanır’a duyduğu minnet, Adile Naşit’i çok yakın hissetmesi, Müjde Ar’a Yeşilçam’dan önce büyük bir hayranlık duyup onunla çektiği SICAK SAHNELERDE nasıl heyecanlandığını anlatması röportajın en keyifli anlarındandı. Şimdi buyurun söyleşimize…

Yeşilçam’ın son güzel filmlerinde yer alan kıymetli oyuncumuz Bülent Bilgiç ile birlikteyiz bu ay Hayatın İçinden Fenerbahçe’de.  Pek çok sinema filmi ve televizyon dizisiyle sevdiğimiz Bülent Bilgiç ile kariyerine ve Fenerbahçe sevgisine dair keyifli bir söyleşi yaptık.

Gazap Rüzgârı, Gülsüm Ana, Kartallar Yüksek Uçar, 14 Numara, Katırcılar başta olmak üzere, Türk izleyicisinin zihninde güzel izler bırakan bir isim Bülent Bilgiç. Uzun bir süredir ekrandan ve sinemadan uzak olan ünlü isim ile Fenerbahçe Dergisi sayfaları için buluştuk. Hem kariyerini hem de Fenerbahçe’mizi konuştuk. Buyurun söyleşimize başlayalım.

Öncelikle teşekkür ederim, vakit ayırıp geldiğiniz için. Neler yapıyorsunuz son dönemlerde? Önce oradan başlayalım.

Çok teşekkür ederim ben de. Bugün evimize geldiğimi hissediyorum ve çok mutluyum. Son dönemlerde kamera arkası projelerle uğraşıyorum. Çok yakın bir zamanda da TRT için bir dizi projemiz için kamera önüne geçeceğim inşallah. Bunun heyecanını yaşıyorum.

Dolu dolu bir kariyer var ardınızda. Geriye dönüp baktığınızda aklınıza ilk gelen kelimeler ve kavramlar nelerdir?

Kendimi çok şanslı hissediyorum. Özeti bu olurdu. Çünkü hem gazetecilik hem de oyunculuk yapmak benim için hayaldi ve ben ikisine de ulaştım. Çok güzel anılar biriktirdim, çok güzel insanlar tanıdım.

Yeşilçam’ın son dönem oyuncularındansınız demek yanlış olmaz sanırım. Yeşilçam’ın günümüz sinemasından farkı neydi? Neydi Yeşilçam’ı özel kılan?

Ekip ruhu diyebiliriz. Doğru kadronun bir arada olması, başarıyı da getirir. Bu her şeyde böyledir. Yeşilçam’da da yapımcısından, yönetmenine ve oyuncu kadrosuna varıncaya kadar ekip ruhu çok güzeldi. Samimiyet vardı ve o samimiyeti bugün bile görebiliyoruz, filmleri kaçıncı kez izlediğimiz halde.

Bülent Bilgiç ve Ersin Demirel


Çok kıymetli oyuncular ve yönetmenlerle çalıştınız. Sizin için farklı, özel bir yerde duran isimler hangileridir?

Kariyerimde Altan Erbulak ve Metin Serezli’nin çok büyük önemi vardır. Onlarla birlikte çalıştım ve onlardan pek çok şey öğrendim. Yönetmen Şerif Gören, Ertem Eğilmez, Egemen Bostancı, Adile Naşit… Hepsi çok kıymetli isimlerdi benim için. Kadir İnanır Ağabeyime de ayrı bir parantez açmam lazım. Kendisiyle pek çok kez çalışma şansım oldu ve onun yanında görüne görüne izleyicimiz tarafından benimsendim. Sonra da başrol oyunculuğuna kadar yükseldim. O da çok kıymetlidir benim için.

En sevdiğiniz filmleriniz ve diziler?

Ne mutlu ki genel anlamda çok kaliteli projelerde çalıştım. Katırcılar, Güneşin Tutulduğu Gün ve Kartallar Yüksek Uçar, aklıma ilk gelen çalışmalarım. Hisseli Harikalar Kumpanyası da sahnelerdeki en unutulmaz çalışmalarım arasındadır.

Eskiye özlem duyuyor musunuz? Filmlerinizi izlemek neler hissettiriyor?

Kuşkusuz ki özlüyorum. Dedim ya, kendimi çok şanslı hissediyorum. Özel hissediyorum. Kaybettiğimiz isimleri görünce üzülüyorum, hatıralarımız geliyor aklıma. İyi ki Yeşilçam’ın bir parçası oldum diyorum.

Birlikte çalışmaktan en keyif aldığınız oyuncu hangisiydi peki?

Çok kaliteli isimlerle birlikte rol aldım ama tabii Kadir İnanır az evvel de ifade ettiğim gibi en başta durur. Onun haricinde sinemaya girmeden önce de Sevgili Müjde Ar’a büyük bir hayranlık duyardım, açıkçası beğenirdim de. Onunla karşılıklı oynamak çok heyecan veriydi. Rüya gibiydi.

Gelelim Fenerbahçe sorularına. Nasıl Fenerbahçeli oldunuz?

Hatırlamıyorum. Kendimi bildim bileli Fenerbahçeliyim. Fenerbahçeli olma onurunu her daim yaşıyorum.

Fenerbahçe’ye dair ilk hatıralarınız?

On beş yaşındaydım ve Fenerbahçe tarihinin en özel karşılaşmalarından birine tanıklık ettim. 1968 yılındaki Fenerbahçe – Manchester City karşılaşmasında tribündeydim ve o coşkuyu canlı canlı yaşadım. Abdullah ve Ogün’ün golleriyle kendimizden geçmiştik.

Unutulmaz maçlarımız ve futbolcular desem?

Az evvelki Manchester maçı bambaşka bir yerde durur bende ama 3-0 geriden gelip aldığımız Galatasaray maçı da unutulmazdır. Maçın oynandığı gün Sevgili Aydemir Akbaş falan bir filmimizin seslendirmesi için stüdyodaydık ve skorun 3-0 olduğunu öğrenince şok geçirmiştik. Aydemir Akbaş Galatasaraylı ama o da inanamıyordu. Maçtan sonra da 4-3 bittiğini öğrendiğimizde biz çok keyiflenmiştik ama Galatasaraylı arkadaşlarımız kendilerine gelememişti.

Diğer branşlara ilginiz ne durumda?

Basketbola aşığım, Obradoviç’e hayranım. Basketbolumuza olan ilgiyi zirveye çıkardı. Harika işler yapılıyor. Geçen sezon final maçında çok üzülmüştük. İnşallah bu sezon kupayı alırız. Bu çocuklar, bu ekip bunu hak ediyor.

Sinemacı gözüyle yorumunuzu merak ediyorum. Neden Türk sinemasında en çok Fenerbahçe’ye temas edilmiş?

Fenerbahçe her zaman çoğunluk oldu, azınlık değil. Özellikle belli bir dönem; gerek taraftar sayısı gerek başarı anlamında Fenerbahçe tekti. Sinemada da yankı bulması sürpriz değildi.

Son olarak taraftarlarımıza mesajlarınızı alalım.

Fenerbahçe, taraftarıyla anlamlı. Tribünler dolu dolu olduğunda güzel. Her zaman desteklerini vermeye devam etsinler.

Bülent Bilgiç’e bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ediyorum bir kez daha. Sevgiler…

Sinematik Yeşilçam için hazırlayan: Ersin Demirel – Mart 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir