Dilber Ay 6 Ayda 8 Film Çevirdi

Seks filmleriyle adını duyuran Dilber Ay, sinemaya ”Yaz Bekarı” filmi ile başladı. Tüm filmlerinde başrol oynadı. Şimdi de ”Karpuzcu” adlı son filmi için kamera karşısına geçiyor.

Seks filmleri, günümüz sinemasının gerçeklerinden biri… Her yıl çevrilen filmlerin yarısından çoğu, hatta yüzde 60’dan fazlası bu tür oluyor. Böyle olunca seks filmleri kendi oyuncularını, kendi yönetmenlerini, kendi sinemalarını oluşturuyor, giderek sistem kendi yıldızlarını da yaratıyor.

Bunların en sonuncusu Dilber Ay!.. 6 ayda 8 filmde başrol oynayan genç artistin yıl sonuna kadar hemen hemen hiç boş günü yok.

Liseden podyuma Dilber Ay‘ın asıl adı Gülşah Dinçeler… 26 mayıs 1959’da Ankara’da doğmuş. Lisede okurken mankenlik cazip gelmiş, liseyi bırakıp manken olmak için girişimlerde bulunmuş. 1978’de LCC’nin Mankenlik Bölümü’nü bitirip defilelere çıkmaya başlamış.

Dilber Ay ve Bülent Kayabaş

Liseden Podyuma

Sinemaya geçişi bu yılın ilk aylarına rastlıyor. “Yaz Bekarı” adlı film için bir öneri almış. Bu öneriye “evet” deyip sinemaya geçtikten sonra da öneriler birbirini kovalamış, filmler filmleri izlemiş ve Dilber Ay 6 ayda tam 8 filmin başrolünde oynamış.

İyi Giyinmek

Dilber Ay, en büyük tutkusunun iyi giyinmek olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar “Yaz Bekarı”, “Balıkçının Kızları”, “Süper Selami”, “Kabus”, “Tornavida” “Bir Öpücük Ver Bana”, “Gurbet Yastığı” adlı filmlerde oynamış.

“—Benim sinemada kimsenin yerinde gözüm yok” diyor, “Kimsenin ne tahtını ne adını almak istiyorum. Bu kadar çok film çevrilen sinemada bana da bir yer vardı’ sanırım. Tek amacım da var olan bu yeri büyütmek.”

Dilber Ay şimdi Behçet Nacar‘la birlikte sekizinci filmi olan “Karpuzcu”yu çeviriyor.

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : Hey Dergisi‘nden Dilber Ay 6 Ayda 8 Film Çevirdi yazısı.

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç

Hey Dergisi Logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir