”Otel” de Türk, İspanyol ve İtalyan Artistleri Oynuyor

Yönetmenliğini Sergio Bergonzelli’nin yaptığı ”Otel”de Türk, İspanyol ve İtalyan Artistleri Oynuyor

Barış Prodüksiyon, geçtiğimiz hafta içinde “Otel” adlı filmin çekimine başladı. Ama bu film, Arthur Hailey‘in ünlü romanının uyarlaması değil, filmin yönetmenliğinide yapan İtalyan Sergio Bergonzelli‘nin “Otel”i…


Filmde 4 yabancı kadın oyuncunun da rolü var. Üçü İspanyol, biri İtalyan olan bu oyuncuların adları şöyle: Vanessa Hıdalgo, Daniela Duque, Goya Laura ve Violeta Cela. Bu oyuncuların hepsi, ülkelerinde daha önce film çevirmiş, fotomodellik yapmış kişiler. İlk kez bir Türk yapımında oynuyorlar ama, bundan sonra başka Türk filmlerinde de onları izleyeceğiz.

Son zamanlarda Türk filmlerinde yabancı oyuncu oynatmak moda halini aldı. Bu modayı uygulayanlardan biride “Otel” filmini yapan Barış Prodüksiyon. Bu konuda film şirketinin sahibi Vural Pakel şunları söylüyor:

Bundan önce 5-6 filmimde daha yabancı oyunculara yer vermiştim. Filmler piyasaya çıkınca gördüm ki, yabancı oyuncularında yer aldığı filmlere rağbet daha fazla oluyor. Herhalde bu, seyircinin değişik tiplere olan merakından ve bu oyuncuların başarılı oyunlarından olsa gerek. Benim, yabancı oyuncuları filmlerimde oynatmamım önemli bir nedeni de, bu tür filmlerin dış pazarlara açılma imkanlarının daha fazla olması. Bundan sonra da, bu tür filmler yapmaya devam edeceğim.


Türkiye’de tatil


Büyük bölümünün bir otelde çekileceği filmin görüntü yönetmenliğini Muzaffer Turan yapıyor. Filmin Türkiye’deki kopyasında Ünsal Emre’nin adı Ünsal, dışarıya gönderilecek olanlarda ise Chicella olarak geçecek. Tamamı ülkemizde çekilecek olan filmin konusu şöyle:

İtalyan, İspanyol ve Alman 3 evli çift, birlikte İstanbul’a gelip, lüks bir otele yerleşirler. Otelde, genç ve yakışıklı bir garson vardır (Ünsal Emre) İşte ne olursa bundan sonra olur. Kadınlar, kocalarını kıskandırmak için bu garsona yakınlık gösterirler. Bir süre sonra işler karışır, daha sonra erkekler garsondan yardım isterler. Olayları pek kavrayamayan garson, durumun daha da karışmasına neden olur ve birçok olay birbirini izler. Sonunda 3 evli çift ülkelerine dönerler. Bu olaylar devam ederken otelde çalışan kız arkadaşıyla arası bozulan garson da sevgilisiyle evlenir.

Yazı ve fotoğraf: YAŞAR ERŞANGiL

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: Hey dergisinden ”Otel” de Türk, İspanyol ve İtalyan artistler oynuyor yazısından

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir