Yeşilçam Ligi Youtube Kanalımızda Başladı!

Birinci yılını dolduran Sinematik Yeşilçam Youtube kanalında yayınlarımız devam ederken ve içeriklerimiz de çeşitlenmeye devam ediyor. Son olarak uzun soluklu olmasını düşündüğümüz bir video serisine başladık: Yeşilçam Ligi.

Bu içeriğimizi şu şekilde düzenledik. 1960-69, 1970-79, 1980-89 yılları olarak ayırdığımız Yeşilçam dönemlerinde o dönemlerde öne çıkmış Aktör ve Aktrisler arasından Sinematik Yeşilçam yazarlarının seçtiği 16 ismi kura çekerek, Şampiyonlar ligi usulünce eşleştireceğiz. Bu eşleşme sonucu birbirleri ile karşılaştırdığımız isimleri münazaralar ile savunacak 2 takım yer alacak.

İlki 1970-79 yıllarından Kadın oyuncularımız

İlk olarak 1970 ila 1979 yılında sinemamızda yer alan önemli kadın oyuncular arasından 16 isim (Türkan Şoray, Zerrin Egeliler, Necla Nazır, Arzu Okay, Meral Zeren Semra Özdamar, Mine Mutlu, Feri Cansel, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Melek Görgün, Perihan Savaş, Figen Han, Filiz Akın, Deniz Erkanat, Gülşen Bubikoğlu) seçtik. Elbette listemizde bazı isimler yer almadı. Örneğin 80lerde yer vermek istediğimiz Müjde Ar, Hale Soygazi gibi isimler, Emel Sayın, Neşe Karaböcek, Fatma Belgen, Itır Esen gibi ileri eşleşmelerde yer alacak isimleri sonraki eşleşmeler için düşündük…

Yukarıdaki videomuzda hem kura çekimini hem de konuyu detaylıca anlatıyoruz. Buna göre kura sonucu seçtiğimiz 16 isim şöyle eşleşti:

Türkan Şoray – Semra Özdamar

Meral Zeren – Necla Nazır

Fatma Girik – Figen Han

Feri Cansel – Arzu Okay

Hülya Koçyiğit – Melek Görgün

Filiz Akın – Deniz Erkanat

Gülşen Bubikoğlu – Zerrin Egeliler

Mine Mutlu – Perihan Savaş

Tüm kıymetli oyuncularımızın her birinin yeri ayrı gönlümüzde, amacımız onları tekrardan hatırlatmak. Bu bağlamda münazaralarda oyuncularımızı neden sevdiğimizi ve bizler ve Yeşilçam dünyası için ne anlama geldiğini kısa cümlelerle ifade ediyoruz. Karşı tarafı kırmadan, dökmeden elbette…

Onları hatırlatırken de eğlenmek, siz değerli takipçilerimizin görüş ve beğenilerini oylama aşamasında video serisine katmayı amaçlıyoruz.

Videolar yayınlandıktan sonra, Twitter, Instagram, Facebook ve Youtube sayfalarımızdan oylama başlıyor. Bu sayfalarda açılan oylamalara katılabilirsiniz. Ayrıca, Youtube videosunun altına münazaradaki favori kadın oyuncunuzun ismini yazabilirsiniz.

Nihayetinde son kararı verecek olan elbette siz Sinematik Yeşilçam takipçileri olacaksınız.

Sinematik Yeşilçam’ı takipte kalın, Yeşilçam’la kalın ve hoşça kalın 😀

Yeşilçam'da öne çıkmış Aktör ve Aktrisler arasından Sinematik Yeşilçam yazarlarının seçtiği 16 ismi eşleştirdiğimiz münazaralar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir