Yeşilçam Kadınları 70’lerde Final Zamanı

Gülşen Bubikoğlu, Fatma Girik

Hepinize selamlar kıymetli Sinematik Yeşilçam takipçileri !

Sinematik Yeşilçam’ın YouTube Kanalı Sinematik TV‘de başladığımız Yeşilçam Turnuvası video serimizin finalini 27 Haziran Pazar günü 22:00′de yapacağımız canlı yayında gerçekleştireceğiz. Dört ismin yarıştığı yarı finalde en yüksek iki oyu alan Fatma Girik ve Gülşen Bubikoğlu isimlerini finale yazdırmış oldular.

Videolarımızda Yeşilçam’ın 70’ler dönemine damga vuran birbirinden değerli 16 kadın oyuncumuzu ele almıştık. Birbiriyle kura usulü eşleşen isimler verdiğiniz oylar neticesinde üst turlara yükselmişti. Şimdi artık finaldeyiz ve heyecan dorukta.

Fatma Girik mi Gülşen Bubikoğlu mu?

Oylamalar Sinematik Yeşilçam’ın sosyal medya mecraları Facebook, YouTube, Twitter ve Instagram’da başladı. Sinematik Yeşilçam ekibinin yapacağı genel bir değerlendirmenin ardından en çok oyu alan oyuncumuz Pazar gecesi açıklanmış olacak. Bu büyük heyecanı kaçırmayın.

Gülşen Bubikoğlu, Fatma Girik

Fatma Girik :

Fatma Girik 12 Ağustos 1943 tarihinde İstanbul Kocamustafapaşa’da doğdu. İlk başrolünü, Seyfi Havaeri’nin yönettiği Leke (1957) filminde oynadı. Leke’yi, 1958 yılında yönetmenliğini Memduh Ün’ün yaptığı Murada Ereceğiz filmi izledi. İlk büyük çıkışını yine Memduh Ün’ün yönettiği Ölüm Peşimizde ile yaptı.

1965 yılında Keşanlı Ali Destanı, 1967 yılında Sürtüğün Kızı filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı. Ardından, 1969 yılında Ezo Gelin (1968), 1970 yılında Büyük Yemin (1969) ve Boş Beşik(1969), 1971 yılında Acı (1970) filmlerindeki rolleri ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Gün Ortasında Karanlık (1990) filminden sonra, 2005 yılında Sinema Bir Mucizedir’e kadar beyazperdeye ara verdi. Son olarak Babalar ve Evlatlar (2012) adlı televizyon dizisinde rol aldı.

Gülşen Bubikoğlu :

5 Aralık 1954’de İstanbul’da doğdu. Lise son sınıfta LCC Kültür Merkezi’nde mankenlik ve dans eğitimi aldı. Kelebek Dergisi’nin fotoroman yarışmasına katıldı ve Zeki Müren ile Ak Tebessüm adlı fotoromanda yer aldı. Ardından Ses Dergisi’nin yarışmasına katılan sanatçı sinemayla tanıştı.

İlk filmi Türker İnanoğlu’nun teklifi üzerine Erler Film adına çekilen Bitirimler Sosyetede (1973) oldu. İkinci filmi Yaban (1973) ile ilk başrolünü oynadı. Sonrasında Ah Nerede (1975),  Kader Bağlayınca (1976), Bizim Kız (1977), Gırgıriye’de Şenlik Var (1981), O Kadın (1982), Paramparça (1985), Kurtar Beni (1987) gibi filmlerde rol aldı. 1974 yılında yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu ile evlendi. İnanoğlu’nun şirketi Erler Film’in çektiği filmlerde oynadı. 

1988 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Halit Refiğ’in Kurtar Beni adlı filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 1990’lı yıllardan itibaren Zirvedekiler (1993) ve Affet Bizi Hocam (1998) isimli dizi filmlerden başka herhangi bir projede yer almadı. 

Fatma Girik ve Gülşen Bubikoğlu’nun mini biyografileri tsa.org.tr‘den alınmıştır.

Bir de unutmadan… Videolarımızın tamamını veya bir kısmını bizlerden izin almadan kullanamazsınız.

Kullanmak için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçiniz.

Sinematik Yeşilçam: https://www.sinematikyesilcam.com   Facebook: https://www.facebook.com/SinematikYesilcam    Twitter: https://twitter.com/sinematiksitesi​Instagram: https://www.instagram.com/sinematik_yesilcam

#FatmaGirik #GülşenBubikoğlu Yorumlara yazarak ve sosyal medya hesaplarında açtığımız anketlere katılarak oy verebilirsiniz!!

#Yeşilçam #SinematikYeşilçam #PaylaşalımGüzelleşelim

Sinematik Yeşilçam Haber Servisi – Haziran 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir