Yıldızlar Savaşı Doğurdu

Star Wars

«Star Wars»ın büyük gişe başarısı üzerine, yapımcılar aynı kadroyla filmin devamını çekmeye başladı

Carrie Fisher ile Mark Hamill özel yaşamlarında da birbirlerinden ayrılmaz oldular. Debbie Reynolds ve Eddie Fisher’in kızları olan Carrie Fisher, “Yıldızlar Savaşı”nın ikinci bölümünde oynuyor.

Sinemada çok iş yapan filmlerin hemen devamı çekilir. “Baba”, “Jaws”, “Rocky”, “Superman” gibi filmlerin sağladıkları başarılar, bu filmlerin konuları biraz değiştirilerek aynı kadroyla yeniden beyaz perdeye getirilmelerine neden oldu. Kazandığı Oscar ödülleri ve kırdığI gişe rekorlarıyla son yılların en iyi iş yapan filmlerinden biri olan “Star Wars” (Yıldızlar Savaşı)’nın da bu günlerde ikinci kısmı filme alınıyor. Filmin adı “The Empire Strikes Back” (Imparatorluk Misilleme Yapıyor).

Birincisinde olduğu gibi bu filmin de üzerinde uzmanların tartışmalarına yol açacak kadar bilimsel bir yaklaşımla hazırlandığı ileri sürülüyor.

60 milyon

“Yıldızlar Savaşı”nın ikinci kısmı için şimdilik 600 milyon dolar ayrılmış. Bu paranın 240 milyonu çekimin başlamasın-dan bu yana geçen 5 yıl içinde kullanılmış. Yapımcılar filmin artan maliyetler nedeniyle tahmin edilenden daha da pahalıya çıkacağını ileri sürüyorlar.

Filmin çekimi yaz aylarında tamamlanacak. Sonbahara ise çalışmaların en önemli kısmı olan maket ve animasyon çalışmaları başlayacak. Film için yapılan ön çalışmalar da yaklaşık 6 ay sürmüştü.

Yıldızlar Savaşı

Aynı kadro

“Yıldızlar Savaşı”nın ikinci bölümünde oyuncu kadrosunda hiçbir değişiklik yapılmadı. Yalnız bu kez filmi George Lucas yerine Irvin Kershner yönetiyor. Lucas ise yalnız prodüksiyon amiri olarak katılıyor çalışmalara. Amerikan sinemasının ünlü oyuncularından olan ve aynı zamanda şarkıcılık da yapan Debbie Reynolds ve Eddie Fisher‘in kızları Carrie Fisher gene prenses rolünde. Mark Hamill ve Harrison Ford da öteki rolleri paylaşıyorlar. Sevimli robotlarda da bir değişiklik yok. En az öteki oyuncular kadar rolleri bulunan robotlar filmin ikinci kısmı için bakıma alınarak özel olarak saklandılar.

“Yıldızlar Savaşı”nın devamı çevrilirken bu arada yeni bir aşkın çanları da çalmaya başladı. Yıllardır birlikte çalışan Carrie Fisher ile Mark Hamill özel yaşamlarında da birbirlerinden ayrılmaz oldular. Set çalışmalarında aynı odayı paylaşan çift, “Yıldızlar Savaşı” nın üçüncü kısım da çekilecek olursa, kendimizi gerçekten de uzaylılar gibi görmeye başlayacağız” diyorlar.

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: Hey dergisinden Yıldızlar Savaşı Doğurdu yazısından.

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç

Haziran 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir