Bir Film : Ah Nerede (1975)

Ah Nerede (1975)

Sinematik TV de yayınladığımız Bir Film’de bu hafta 70’lerin romantik komedi klasiği Ah Nerede (1975) var.

Murat Hattatoğlu, yıllar içerisinde derlediği bilgileri, Füsun Önal‘ın Ah Nerede şarkısının beyaz perdeye nasıl transfer olduğunu ve filmle ilgili detayları bizlere anlatıyor.

Murat Hattatoğlu ve Tarık Akan

”Ah Nerede, bence Türk Sineması’nın en güzel romantik komedi filmidir. Baştan sona sürükleyici, aksiyonu bol, mükemmel esprilerle donatılmış, muhteşem bir aşk filmidir. Bir Yeşilçam klasiğidir. Kült sahneleriyle başyapıtlardan biri olmuştur. Senaryosundan görüntülerine, müziklerinden oyuncularına kadar herşeyiyle kusursuz bir filmdir”

Konu : Bursalı bir toprak ağasının İstanbul’da okuyan üç oğlu, ailelerinin bildiğinin aksine bir hayat sürmektedir. Tıp fakültesinde okuyan en büyük oğul Ferit (Tarık Akan), hemşehrisi olan bir kızla nişanlı olmasına rağmen, yakışıklılığının da getirdiği avantajla zamparalık peşinde koşarken, Eczacılık fakültesinde okuyan ortanca oğul Murat (Halit Akçatepe) ise tam bir kumarbazdır. En küçük oğul, mühendislik öğrencisi olan Ömer (Cengiz Nezir) ise, dönemin siyasi olaylarının tam göbeğindedir. “Sınıfta kalmaktan başları dönmüş” olan çocukları, aileleri yakında mezun olacak diye bilmektedir. Ailelerinin çocuklarının gerçek durumlarını öğrenmesi üzerine olaylar gelişir.

Yönetmen : Orhan Aksoy

Yapımcı : Ertem Eğilmez

Senarist : Sadık Şendil

Görüntü Yönetmeni : Hüseyin Özşahin

Stüdyo : Arzu Film

Yapım Yılı : 1975

Süre : 90 Dakika

Ülke : Türkiye

Oyuncular : Tarık Akan – Ferit (Ses : Pekcan Koşar), Gülşen Bubikoğlu – Zehra, Nilgün Atılgan – Aysel, Aydan Adan – Selin, Adile Naşit – Huriye, Serpil Nur – Selin’in Ablası, Hulusi Kentmen – Ferit’in Babası, Şükriye Atav – Ferit’in Annesi, Hayati Hamzaoğlu – Ali Kaya (Ses: Hayri Esen), Halit Akçatepe: Murat, Cengiz Nezir – Ömer, İlhan Hemşeri – Komiser, Ekrem Dümer – Nikah Memuru, Nubar Terziyan – Ferit’in Kayınpederi, Leman Akçatepe – Zehra’nın Annesi, Feridun Şavlı – Kapıcı, İhsan Baysal – Hallaç

#TarıkAkan #Ahnerede #gülşenbubikoğlu #arzufilm #füsunönal #45lik #plak #şatyapım

Sinematik Yeşilçam Bir Film : Ah Nerede (1975) – Temmuz 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir