Arzu Okay ”Giyin Derlerse Giyinirim, Soyun Derlerse Soyunurum”

Bugünlerde herkes yeni bir karar alıyor. Kimisi ”bundan sonra açık-saçık filmlere paydos derken, bazıları ”kesem dolduğu sürece seks filmi çeviririm” diyor.

Arzu Okay’ın aldığı karar daha değişik. Sinemanın genç oyuncusu, en az beş yıl evlenmemek kararında. Beş yıl sonra 26 yaşında olacak olan Arzu Okay, ”26 yaş, evlilik için en idealdir” demekte.

Sinema

Müzisyen Seyhan Karabay’la yaptığı evlilikte aradığını bulamayan ve bir süre sonra ayrılan Arzu Okay, yeni kararını ilk defa HEY’e açıklarken şunları söyledi :

”Şimdilik benim için sadece sinema var. 26 yaşına kadar sinemanın dışında kimseyi sevmeyeceğim.”

23 haziran 1955 yılında İzmir’de dünyaya gelen Arzu Okay, sinemaya İstanbul’a geldikten sonra geçti. Mecidiyeköy Lisesi öğrencisi olduğu sıralarda okul arkadaşlarının devamlı ısrarı üzerine yarışmaya girdi. Okay, 1970 yılındaki yarışmadan bu yana, sinemanın içinde.

Sinemaya geçmeden önceki şansı, beyazperdede de devam etti ve ilk filmi olan ”Ölünceye Kadar”da Ayhan Işık ile başrolü paylaştı. Beş yıllık sinema bilançosu içinde 60’ın üzerinde film çeviren Arzu Okay, önümüzdeki günler içinde yeni bir filme başlayacak. Önce Birlik Film’e, sonra Duru Film’e, daha sonra da Feridun Kete’ye yapılmış anlaşmaları var. Duru Film’e çekeceği film, iki kadın üzerine kurulu bir senaryo.

Arzu Okay

Seks

Yeşilçam’ı saran seks komedi fırtınası, Arzu Okay’ı da etkiledi. Arzu Okay bu konu ile ilgili olarak da şunları söylüyor :

”Bizler ekmek paramızı sinemadan kazanıyoruz. Son zamanlarda filmler boş salonlarda oynuyordu. Seks-komedi, sinemamız için bir kurtuluş yolu olarak ortaya atıldı. Madem ki hayatımızı sinemadan kazanıyoruz, o halde görevimizi yapacağız. Soyun derlerse soyunurum, giyin derlerse giyinirim.”

20 yaşındaki Arzu Okay’ın sinema ve gönül cephesinden son durum böyle. Şimdilik sinema ile ilgili haberleri veriyoruz. 26 yaşına bastığı gün ise evlilik haberini yazacakmışız.

Resimler : Atılay Gülen

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: 28 Mayıs 1975 tarihli Hey dergisinden ”Arzu Okay: Giyin Derlerse Giyinirim, Soyun Derlerse Soyunurum”  yazısından.

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Ağustos 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir