Sadri Alışık – Ne Hakem (Hey Dergisi’nden)

Sadri Alışık ‘Atını Seven Kovboy”dan sonra şimdi de ”Ne Hakem”le Güldürüyor

Bugünlerde Sadri Alışık’ın başını kaşıyacak vakti yok… Çünkü yılların aktörü iki film birden çeviriyor. Alışık’ın ikisinde de başrolü eşi Çolpan İlhan’la paylaştığı filmlerden biri, rejisörlüğünü Ülkü Erakalın’ın yaptığı ”Ayyaş”, öteki de Oksal Pekmezoğlu‘nun yönetiminde çevrilen ”Osman Babadan / Ne Hakem…”

Ne Hakem

Evet, adında anlaşılacağı gibi ”Ne Hakem” (ya da diğer adıyla ”Osman Babadan”) bir komedi filmi… Ksro çok kalabalık: Sadri Alışık, Çolpan İlhan, Salih Kırmızı, Zeyno Çilem, Ceyda Karahan, Müjgan Ağralı ve Ferda Büyükgüneş’in oynadıkları filmde bir de sürpriz bir isim var… Sinemaya Uğur Güçlü’nün birinci, Engin Çağlar’ın ikinci seçildiği yarışmada üçüncü olarak giren ve birçok film çevirdikten sonra sinemayı bırakan Aykut Bora da bu filmle sinemaya dönüyor. Tanju Korel, Mine Mutlu, Neriman Köksal, Nebahat Çehre gibi ünlülerin de konuk sanatçı olarak gözükecekleri filmde Mete İnselel, Necdet Yakın, Turgut Boralı, Cenk Erdiğer de oynuyor.

Sadri Alışık Ne Hakem

Futbol Balesi

Filmin konusu futbolla ilgili… Hakem olan Sadri Alışık’ın başına gelmedik kalmıyor filmde… O da her an, herkese sarı kart gösteriyor, ”As” gösteriyor, ”Vale” gösteriyor.

Filmin en ilginç yanlarından biri de şu: Dünya Kupası sırasında TV’de izlediğimiz ”futbol balesine”de bu filmde yer verilmiş… Filmin yapımcısı Aziz Sarıkaya, 61 santimlik TV ekranında halkın çok hoşuna giden futbol balesinin geniş beyaz perdede daha büyük ilgiyle izleneceğini umdukları için filmin bazı bölümlerinde ”futbol balesini” kullandıklarını söylüyor. Rejisör Pekmezoğlu da aynı kanıda: ”Normal çekimin hızlı gösterilmesi ve tekrarı demek olan futbol balesinin, komedi filmine olumlu katkıda bulunacağını inandıklarını” belirtiyor.

Not 1: Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2: 11 Aralık 1974 tarihli Hey dergisinden ”Sadri Alışık Komedi Filimlerine Devam Ediyor: Ne Hakem” yazısından.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Ağustos 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir