İşte Selen Büke

Selen Büke

Yıldız adaylarının en yenisi Selen Büke, istediği gibi bir film teklifi alamadığı için bugüne kadar beklemiş. ”Haşhaş” la yaptığı yeri korumaya kararlı.

Ayhan Işık, oyuncu-yapımcı olarak çalışacağı ilk film olan ”Haşhaş” için uzun süre başrol oynayacak bir kız aramış, sonunda rolü manken ve fotomodel Selen Büke’ye vermişti… İlk filmin çekimi sırasında Büke ile Etiler’deki evinde konuştuk. Büke, sinemaya girişi hakkında şunları söyledi:

”Hiç beklemediğim, sinemadan tamamiyle ümidi kestiğim bir anda Ayhan Işık’tan bir mektup aldım. Gidip konuşmaya karar verdim ama doğrusu 200 kişinin içinde pek şansım olacağını düşünmemiştim. Ayhan Bey bu rolü benim oynamamı istediğini söyleyince sevinçten kalbim duruyor sandım. Sinema, hele böyle bir rol, benim için ulaşılmayacak bir düştü. Manken ve fotomodel olarak çalışırken hep böyle bir rolle sinemaya geçmek isterdim. Bu arada çevirdiğim bir deneme filminin olumlu sonuç vermesine rağmen, istediğim gibi bir teklif alamadığım için bugüne kadar bekledim. Kimi yapımcılar sinemadaki bu kriz içinde benim tutunabilmemin olanaksız olduğu söylerken, kimisi de son aylarda moda olan seks-komedi türünde filmler yapmam için teklifte bulundular. Tabii kabul etmedim. Ama inanıyorum ki ”Haşhaş” benim için büyük bir çıkış olacak.

Kimlik kartı

Selen Büke 4 haziran 1956’da İstanbul’da doğmuş. İtalyan Lisesi Orta kısmını bitirmiş. Daha sonra mankenlik kurslarına gidip diploma almış ve manken-fotomodel olarak çalışmış. Bu arada birkaç fotoromanda da başrol oynamış. Boyu 1.70, kilosu 59. Siyah saçlı ve yeşil gözlü.

Boş zamanlarında araba kullanıyor, yün örüyor, kitap okuyor ve yemek yapıyor. Yemeklerini yiyenler en çok spagettiyi iyi yaptığını söylüyorlarmış.

Herşeyde klasik meraklısı Selen Büke. Okuduğu kitaplar, beğendiği eşyalar hep klasik. ”İnsanların da mı klasiği?” diyoruz. Gülerek ”Evet” diyor. Çünkü ağırbaşlı, kibar ve çok iyi giyimli erkeklerden hoşlanıyor.

Genç oyuncu şimdilik mankenlik ve sinemayı birarada yürütmeye kararlı. Taa ki şartlar istediği rollerle zirveye tırmanmaya izin verinceye kadar. Sonra mankenliği de, fotomodelliği de sinema için terketmeye hazır.

Büke’nin belki de öteki mankenlerden ayrılan tek yönü, oyunculuğu mankenlikten daha cazip bulması. Rengarenk giysileri, podyumları, alkışları terkederek, günlerce yırtık pırtık giysiler içinde bodrumlarda çalışmak istemesi.

Selen Büke

Kararlı

Selen Büke sinemaya yeni girmiş ama, önceden bu konuda belirli bir isteği var. Bu nedenle bazı şeyleri uzun uzun düşünmüş. Örneğin her teklifi kabul etmemiş, her filmde oynamamış ve bu arada fırsat, bu filmle kapısını çalmış. Bu konuda da şunları söylüyor:

-”Ayhan Bey gibi sinemaya yıllarını vermiş bir oyuncu ile başrol oynamak benim için gerçekten bulunmaz bir fırsat. Herşey, bu filmdeki başarıma bağlı. Bunu biliyorum ve ona göre çalışıyorum… ”Bu film piyasasında senin şansın yok” diyenleri mahçup etmek için elimden geleni yapacağım.”

Resimler: Atılay Gülen

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 12 Mart 1972 tarihli Hey Dergisi‘nden ”İşte Selen Büke” isimli Meral Bal imzalı haberden.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Ekim 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir