Set Arkası… Neşeli Günler (1978)

Neşeli Günler

Orhan Aksoy’un yönettiği filmde, turşuculuk yapan bir babanın ve ailesinin öyküsü anlatılıyor

Filmciler arasında ”Stavro’nun evi” olarak bilinen plato, geçtiğimiz günlerde ilginç bir film setine tanık oldu. Neşeli Günler adlı filmde turşuculuk yapan bir ailesinin yaşamı ve çocukları anlatılıyor. Arzu Film adına çekilen filmin yönetmenliğini Orhan Aksoy, görüntü yönetmenliğini ise, Erdoğan Engin yapıyor. Filmde Münir Özkul, Adile Naşit, Oya Aydoğan, Şener Şen, Ayşen Gruda, Mürüvet Sim ve Ahmet Sezerel rol alıyorlar.

Bütün kavgalar turşu yüzünden

Filmde, Münir Özkul turşuculuk yaparak geçimini sağlayan altı çocuk babası, bir aile reisidir. Evde en çok konuşulan konu da ‘turşu’dur. Bir gün Adile Naşit ile Münir Özkul turşu yüzünden kavga ederek ayrılmaya karar verirler.

Aradan yıllar geçer, çocuklar büyümüştür. Anne ve baba özlemi çekerler. Bu arada ailenin büyük kızı Oya Aydoğan çalıştığı fabrikada patronunun oğlu ile tanışır. Oya, evlilik hazırlıkları yaparken, öteki çocuklar da birleşerek anne ve babalarını barıştırmaya zorlarlar.

Neşeli Günler 2

Zevkli bir çekim

Yönetmenden kameramana kadar herkes çalışmalardan memnun görünüyor. Bunun nedeni de filmin kadrosunu oluşturan oyuncuların hepsinin komedi oyuncusu olması…

Yönetmen Orhan Aksoy, ”Çalışmalarımız çok zevkli geçiyor. Atma bir aile havası var. Bu hava kamera ardında da sürdürülüyor. Bazen gülmekten çekime ara verdiğimiz bile oluyor” diyor.

Sette bütün oyuncular birbirine ‘turşu’ diye sesleniyor. Aile reisi Münir Özkul‘a ise ”baba turşu” deniliyor. Kadronun geniş olması ve gribin yaygın olması yüzünden yönetmen Orhan Aksoy, iki saatte bir oyunculara ilaç dağıtıyor. İlaç almayan tek kişi de Ahmet Sezerel. Genç oyuncu tüm çekim aralarını limonlu çay içerek değerlendiriyor. 26 günlük çalışma sonunda tamamlanacak olan filmin tamamı İstanbul’da çekilecek.

Yazı: Yüksel Şengül

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 13 Mart 1978 tarihli Hey Dergisi‘nden ”Sette turşu sözcüğünden geçilmiyor, Neşeli Günler” isimli Yüksel Şengül imzalı haberden.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Aralık 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir