Şener Şen Jilet Reklamında

Şener Şen Gırgır

Karikatürlerle Yeşilçam (14) Şener Şen Jilet Reklamında

Şener Şen bu, Jileti seviyor

En iyi Cilet hangisi şimdi?

Türk Sineması’nın şimdilerde pek film çevirmese de, biraz sessizliğe bürünse de en önemli aktörlerinden birisi Şener Şen’dir. Kariyerine küçük roller, seslendirme oyunculuğuyla başlayan Şener Şen, 1980’lerde başrolde oynamaya başlamıştır. Daha sonra çıktığı Türk Sineması’nın zirvesinde, komediden çok dram alanında önemli eserler vermişti.

Ancak Şener Şen’in en önemli rollerinden birisi Neşeli Günler filmindeki Palavracı Ziya rolüdür. Öyle ki, filmin Münir Özkul, Adile Naşit gibi oyuncularından daha çok Şener Şen’in oyunculuğu akılda kalmıştır. Özellikle “En iyi cilet budur” diye başladığı kahve satıcı rolü akıllardan çıkmamıştır.

Oniki buçuk Jilet

Neşeli Günler filminin ardından Şener Şen’in jilet satışındaki ikna gücünün reklamcıların dikkatini çektiğini ve Şener Şen’in tıraş bıçağı reklamlarında yer alıyor. Derby jilet bıçağının reklam yüzü oluyor ve oniki buçuk ve bir daha, bir daha sloganı o aralar dillerden düşmüyor. Maalesef o dönemdeki reklamlara ait görselleri bulamadık. Tahminimiz 70’lerin sonuna denk geldiğinden dolayı video kayıt alan kimse olmadığından bu reklamları bulmak çok zor ve sadece TRT arşivinden ulaşabiliyor oluşumuz.

Oniki buçuk sloganıyla reklam yıldızı Şener Şen’in mizah dergilerine yansıması şu şekilde olmuş :

Şener Şen Gırgır 1
Şener Şen Gırgır 2
Şener Şen Gırgır 3
Şener Şen Fırt 1
Şener Şen Fırt 2
Şener Şen Reklam

Sinematik Yeşilçam için Hazırlayan – Gürol Yüksel – Şubat 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir