Oya Peri ”Sahne para, sinema zevk” diyor

Oya Peri

Oya Peri sinemaya 1969 yılında ‘’Ömre Bedel Kız’’ filmiyle geçmişti. Ardından yirmiye yakın filmde oynadı ve sonra ara verdi. Bu yıl ‘’Dadaş Hasan’’ filmiyle yeniden dönüş yaptı ama dönüşünün ilk filminde şansızlık peşini bırakmadı. Filmin çekimine başlandığı ilk günlerde böbreklerinden sancılanınca yerine Aydan Adan alındı.

Şansızlık kelimesi Oya Peri’nin kaderi galiba. Sinemaya ara verdikten sonra sahneye çıktığı zamanlarda da ses telleri kısılmıştı.

-‘’Rahatsızlığımı hemen atlattığım için hemen çalışabilirim. Bundan sonra müziğe daha çok ağırlık vererek sinemayı yürüteceğim. Çünkü hem sinema, hem müzik birlikte yürümüyor. Bu nedenle birine daha çok sarılmak gerekir. Gecede 3000 lira para alıyorum. Bu, beni paraca da rahatlatıyor. Öyle olunca sinema bir zevk oluyor, setlerde hiç yorulmuyorum sanki.’’

1950 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Oya Peri, şimdilik evlenmeye de niyetli değil. Evlenmeye niyetli değil ama araba almaya çok mu çok niyeti var. Araba galerisini gezerken ayakları çıkmak istemedi… Amerikan arabalarından birini çok beğendi ama bir de işin para yönü vardı.

Oya Peri 2

‘’Şu gazinoya başlayayım. Film tekliflerinin parası filan derken bu arabalardan birini alırım herhalde. Çünkü araba parası ödemekten bıktım. Kendi arabam olursa sete geç kalmak, gazino programıma yetişememek durumu da olmaz. Atlarım arabaya doğru gideceğim yere basarım gazı.’’

Oya Peri, bir yandan arabaları incelerken, bir yandan da sorularımızı cevaplıyordu. Son sorumuzu sorduk. ‘’Soyunmaya evet mi, hayır mı?’’ Cevabı ne evet, ne hayır oldu. Sadece, gerekirse, dedi.

Biz yola koyulduğumuzda Oya Peri hala arabaları inceliyordu.

Resimler : Atılay Gülen

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 11 Haziran 1975 tarihli Hey Dergisi‘nden ”Oya Peri ”Sahne para, sinema zevk ” isimli haberden.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Şubat 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir