İtalya’nın en popüler “Zagor” dergisinden, Türk Zagor’u Levent Çakır ile 15 sayfalık söyleşi

“Zagor” çizgi karakterinin doğduğu ülke İtalya’dan, bu karakteri beyazperdede canlandırmış ilk ve hâlâ tek aktör olan Levent Çakır’a anlamlı bir saygı duruşu…

İtalya’nın en önemli çizgi roman dergilerinden “Zagorianità”, 1970 yılında ardı ardına oynadığı iki “Zagor” filmi, yanı sıra da beyazperdede canlandırdığı “Superman”, “Batman” (Yarasa Adam) ve “Phantom” (Kızılmaske) çizgi karakterleriyle kendi meslekî çizgisinde istisnai bir konuma sahip olan Çakır’a 15 sayfalık rekor bir yer ayırarak, son derece ayrıntılı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Derginin söyleşi yapma talebi, ilk olarak geçtiğimiz sonbaharda, Çakır’ın o dönemdeki medya  danışmanı olan sinema yazarı ve tarihçisi Ali Murat Güven’e ulaştı. Güven’e yazan “Zagorianità” dergisi muhabiri Giuliano Terzuoli, özellikle fantastik sinema ve çizgi roman uyarlamaları cephesindeki renkli kariyeriyle dikkati çeken bu Türk aktörü İtalyan çizgi-roman severlere daha yakından tanıtmak istediklerini belirterek, kendisinden yardım istedi.

Soruları yazılı olarak alıp düzenleyen Güven de bunları Çakır ile paylaştı.

Çakır’ın 20’ye yakın geniş kapsamlı soruya cevap vermesi ve bunların İtalyancaya çevrilmesi yaklaşık iki aylık bir süreyi alırken, metnin de genel toplamda 15-20 sayfaya ulaştığı görüldü. Buna karşılık, “Zagorianità” dergisi genel yayın yönetmeni Diego Fantoni söyleşide anlatılanların çok önemli olduğunu ve mutlaka kayıtlara geçmesi gerektiğini belirterek, bu söyleşiyi sığdırabilecekleri albüm-kitap şeklinde özel bir sayı yayımlamaya karar verdi.

Böylelikle, Aralık-2021’de “Zagorianità”nın 19 numaralı özel albüm-sayısı yayımlandı. Halen İtalya ve AB ülkelerinde satışta olan bu albümde Çakır’a fotoğraflarla bezeli bir şekilde 15 sayfa ayrıldığı görülüyor. Ki bu da bir Türk sinema sanatçısına Avrupa’daki bir dergide şimdiye kadar ayrılan en geniş kapsamlı söyleşi alanlarından biri…

İtalya’nın en önemli çizgi roman dergilerinden Zagorianità, 1970 yılında art arda oynadığı iki Zagor filminde başrolü üstlenen Çakır ile son derece ayrıntılı söyleşiden oluşan 15 sayfalık "rekor" yer ayırdı.

İtalyanca yayımlanan “Zagorianità”nın 19 numaralı sayısı, çizgi roman kültürüyle yakından ilgilenenler için, bu yönüyle bir hatıra ve koleksiyon değeri taşıyor. Dergi, talep edildiği takdirde, İtalya’dan dünyanın her yerine gönderilmekte…

Mevcut tarifelere göre, güncel bir sipariş, dergi + normal posta olarak 22 Euro gibi bir ödemeye mâloluyor. Ödeme Paypal ya da kredi kartıyla yapılabiliyor.

Dileyenler, “Zagorianità”nın aşağıdaki resmî e-posta adresine İngilizce ya da İtalyanca yazarak sipariş verebilir.

Yalnız, bizden bir hatırlatma… İtalyan posta idaresi, Avrupa’nın kendi alanındaki en yavaşlarından biridir. Derginizin normal posta yoluyla gelişi bir buçuk aya kadar uzayabilir. Bunu da dikkate almalısınız.

[email protected]https://www.zagorianita.it/

İtalya’nın en önemli çizgi roman dergilerinden Zagorianità, 1970 yılında art arda oynadığı iki Zagor filminde başrolü üstlenen Çakır ile son derece ayrıntılı söyleşiden oluşan 15 sayfalık "rekor" yer ayırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir