Olimpiyatlardan Seks Filmlerine: Kemal Horulu

Olimpiyat pistlerinden seks filmi yapımcılığına; Eski Milli atlet Kemal Horulu Just Jaeckin’e meydan okuyor

Çevirdiği seks filmleri New York’ta 44 hafta gösterilen Kemal Horulu, son yapımının Emmanuelle’den güzel olduğu iddiasında

New York’un eğlence merkezlerinden 6. Cadde’deki bir sinemada, 44 haftadır aynı film gösteriliyor: ”A Different Kind Of Love” (Başka Türlü Bir Aşk). Filmde oynayanlar, tanınmış aktörler değil, ama sporla hele atletizmle ilgili olanlar, yönetmen yapımcının adını hemen hatırlayacaklardır: Kemal Horulu …

1948 – 1952 Londra ve Helsinki olimpiyatlarında 400 ve 800 metre koşularında milli formayı giyen Kemal Horulu, şimdi Amerika’da film yapımcısı oldu.

Hey, Kemal Horulu ile New York’daki bürosunda görüştü. Dergimizi iyice inceleyen Horulu, ”Hayret” dedi. Türkiye’de böylesine tam bir gençlik dergisinin çıkacağını hiç sanmazdım”.

44 hafta sürekli oynadı

Kemal Horulu, sinemacılığa nasıl başladığını şöyle anlattı:

-”Yıllarca Hollywood’da film çalışmalarına katıldım. Bir yandan da üniversitede ”film yapımcılığı” öğrenimi yapıyordum. 1966 – 67’de kısa metrajlı filmler çevirdim… Sonra, seks filmciliğine döktüm işi. Bu tür sekiz film çevirdim. İlki ”Hang Up” idi. Onu, ”Sexual Practices in Sweden (İsveç’te Seks) izledi. ”All About Sex of All Nations” (Tüm Ülkelerde Seks Üzerine Herşey), New York Rialto sinemasında 44 hafta oynadı. Genel istek üzerine, yine vizyona girdi. Hala gösteriliyor. ”Virgin and the Lover (Bakire ve Sevgilisi) adlı yeni bir filmi geçenlerde tamamladım. Aralık ayında, New York’ta 23 sinemada aynı anda gösterilmeye başlandı.”

Hayalde yaşanan aşk

”Virgin and the Lover”, hastalık sonucu cinsel yeteneğini yitiren bir gencin, hayalinde yaşadığı çılgın seks olaylarını konu ediniyor. Sonunda; genç, etten kemikten bir kıza vuruluyor ve kız sayesinde iyileşiyor.

-”Filmde rol alanlar tanınmamış aktörler. Neden?” diye sorduk Horulu’ya.

-”Hiçbir filmimde ünlülere yer vermem. ”Virgin”in artisti Olinka Podany, Çek asıllı çok iyi bir manken. Benim için isim değil, konu önemlidir.”

Büro kızlarla dolup taşıyor

Kemal Horulu’nun bürosu, rol isteyen yüzlerce birbirinden güzel ”yıldız olma” heveslisiyle dolup taşıyor. Öyle ki, eski sporcu – yeni sinemacı ile konuşmak, oldukça güç. Mini etekli, blucinli kızlar, bekleme odasında cıvıl cıvıl kaynaşıyorlar. İlginç bir özellikleri var: Çoğu ya Güney Asyalı, ya da Avrupalı göçmenler.

Kemal Horulu, şimdi yeni bir filme hazırlanıyor. Çok iddialı bu konuda. ”Yeni filmim Emmanuelle’den güzel olacak” diyor.

Kamuran Sümercan New York‘dan Bildiriyor.

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 11 Şubat 1976 tarihli Hey Dergisi‘nden ”Olimpiyat pistlerinden seks filmi yapımcılığına; Eski Milli atlet Kemal Horulu Just Jaeckin’e meydan okuyor” isimli haberden.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Mart 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir