Türkiye’nin ilk ‘yeşil film’i: Neandria çekimleri başladı

Sinemamızın auteur yönetmenlerinden Reha Erdem’in yeni filmi Neandria nın çekimleri başladı. Yapımcılığını Ömer Atay’ın üstlendiği film; Türkiye’nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi de olacak.

Neandria antik kentinin yakınlarında, yoksul ve küçük bir köyde yaşayan ve atletizm müsabakalarına hazırlanan Suna adlı genç bir kadının hikâyesini anlatacak filmin çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşecek.

Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getirecek filmde Deniz İlhan ve rap müzisyeni İzzy İsmail ilk oyunculuk deneyimleri ile perdede olacak. 

Türkiye’nin ilk “yeşil film”i olacak

Yapımcılığını Ömer Atay’ın, yürütücü yapımcılığını Serra Ciliv’in üstlendiği film, Türkiye’nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi de olacak. Sette kullanılacak bütün malzemelerden başlayarak ulaşım, konaklama, kostüm gibi her başlıkta çevre sorunlarına proaktif bir yaklaşımı öngören çözümlerin geliştirileceği film için yerel ve çevreye duyarlı üretim yapan kişi ve birimlerle çalışılacak.

Filmin yapım süreci ayrıca bir belgesel filme dönüşecek. Selin Bonfil’in yöneteceği belgesel, Neandria için yaratılan “yeşil film” set ortamını belgeleyecek.

Neandria’nın keşfi Deniz İlhan
Çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşecek Neandria, atletizm müsabakalarına hazırlanan Suna adlı genç bir kadının hikâyesini anlatacak ve usta oyuncular ile yeni keşifleri buluşturacak. Sinemamıza Elit İşcan (‘Beş Vakit’, ‘Hayat Var’), Türkü Turan (Kosmos), Ecem Uzun (‘Koca Dünya’, ‘Seni Buldum Ya!’) gibi yeni yetenekler kazandırmış Reha Erdem’in “Neandria” keşfi ise Deniz İlhan olacak. Suna rolünde izleyeceğimiz Deniz İlhan’ın yanı sıra rap müzisyeni İzzy İsmail de ilk oyunculuk deneyimini bu film ile yaşayacak. “Neandria”da ayrıca, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan da rol alacak.

Reha Erdem’in yazıp yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini, “Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Beş Vakit”, “Kosmos”, “Jîn”, “Şarkı Söyleyen Kadınlar” ve “Koca
Dünya” filmlerini de çekmiş Florent Herry üstleniyor.

Film ile ilgili güncel bilgileri FacebookInstagram ve Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.

NEANDRİA / NEANDREIA

2022, Türkiye

Yazan ve Yöneten: Reha Erdem

Yapım: Atlantik Film

Yapımcı: Ömer Atay

Yürütücü Yapımcı: Serra Ciliv

Görüntü Yönetmeni: Florent Herry

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir