Cahit Kaşıkçılar ile Sinematik Söyleşi

Cahit Kaşıkçılar, Flash TV’de 90’ların oyunculukları ile kült olmuş dizisi Gerçek Kesit ile tanındı. “Sarı Bıyık” lakabını aldığı bıyığını hiç kesmeyen Bursalı oyuncumuz ile Sinematik Yeşilçam’ın Bursa sorumlusu Levent Demirci’nin katkıları ile pandemi döneminde bir söyleşi gerçekleştirmiştik.

Sarı Bıyık lakaplı Cahit Kaşıkçılar ile sinema sevgisi ve yeni projelerini konuştuğumuz bu söyleşiyi aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Pandeminin ilk döneminde zoom ile yeni yeni bağlantılar yaptığımız bu sohbet ayrıca bizim için ilklerden birisi de olmuştu. Cahit bey ile dost sohbeti şeklinde geçen bu söyleşimiz daha uzun sürmüştü ama video versiyonu 80 dakika yani 1 saat 20 dakika olarak yayınlanmıştı…

Sinematik Söyleşi – Cahit Kaşıkçılar (Sarı Bıyık – Gerçek Kesit)
Sohbetlerinden Önemli Notlar!
  • 80’li yıllarda Yeşilçam’da Erol Dernek sokakta bulundum. Behçet Nacar ve sonra da İrfan Atasoy’un yanında asistan olarak çalıştım. Ama oyuncu olarak değil, teknik ekibe yardım ediyordum.
  • Bursa, Karacabey’de atların bakıldığı bir yerde tarihi Filmler çekiyorlardı. Oradaki Cüneyt Arkın ve Serdar Gökhan’lı dönem filmlerinde figüranlık yapmaya başladım.
  • Bıyığımı hiç kesmedim. Çok iyi bir dizide önemli bir karakteri canlandırırsam belki keserim. Sarı bıyıktan ekmek kazanıyoruz, sonuçta kesmem.
  • Perihan Savaş’ın ‘Gerçek Kesit’in sunuculuğunu üstlenmesinden dolayı izlenmeye başladık. Çok mütevazi bir insan. Birden etrafa yayıldı. Biz işin başında bu kadar farkına varmamıştık, çünkü Bursa’daydık. İstanbul’a geldiğimiz zaman farkına vardık ne kadar çok izlendiğini.
  • Tiyatro ile geçiniyorum. Bursa’da yaşıyorum. ‘Gerçek Kesit’in ekmeğini yiyorum. Çok farklı projelerim var yakında onları sahneleyeceğim bazı sürprizler de olacak.
  • Yabancı filmler için dublaj görüşmesi için gittim fakat ‘Gerçek Kesit’te bir anda oyuncu olarak buldum kendimi. İlk olarak yan rollerde oynamaya başladım. Ardından başrol oldum.

Sohbet zoom programını kullanarak 06 Haziran 2020 gecesi başlayıp 07 Haziran 00:45‘te bitti. Videoda Can Sönmez, Levent Demirci ve Utku Uluer’in yer aldı.

Kült bir Tv yapımı olan Gerçek Kesit ile özdeşleşmiş ve Sarı Bıyık olarak da tanınan Cahit Kaşıkçılar ile gerçekleştirdiğimiz sohbeti keyifle izlemenizi dileriz…

Sinematik Söyleşi - Cahit Kaşıkçılar (Sarı Bıyık - Gerçek Kesit)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir