Ramazan Nostaljisi – Nurhan Damcıoğlu

Nurhan Damcıoğlu

Nurhan Damcıoğlu Kantoya Devam

Aslında bir tiyatro sanatçısı olan Nurhan Damcıoğlu, 16 yıl gibi bir zamanını vermiş bu sanata. Bir yıl öncesine kadar bazı şeylerle hatırlarmış eski günleri. Sonra düşünmüş. Sahnede geçmiş günlerin kantolarını söylemeyi kararlaştırmış. Hani şu ”Direklerarası”nın ünlü kantolarını…

16 yıldır tiyatro sanatçısı olarak sahneye çıkan Damcıoğlu, kendisini kanto söylemeye iten nedenleri şöyle anlatıyor.

Müzikal oyunlar

”-Tiyatroya çok küçük yaşta başladım. Çok severim tiyatroyu, müzikal oyunlara karşı daha başka bir tutkum vardır. Fakat 16 yıl gibi uzun bir süre içinde bir müzikalde oynamak kısmet olmadı nedense. Geçen yıl ”Leblebici Horhor” adlı oyunu oynuyordum. ”Kanto” söylemem için teklifte bulundular. O zaman, bendeki müzikal tutkusu yine ayaklanıverdi. Müzikal oyunlara olan düşkünlüğümü gidermek istediğimden olacak, teklifi hemen kabul ettim. Başlayış o başlayış. Sürdürüp gidiyoruz. Şimdi tiyatroya çok uzak kaldım. Seyretmeye bile gidemiyorum. Bu arada ”Yangın Var” ve ”Ufacıksın” adlı tanınmış ”kanto”ları plak yaptım.”

Evleniyor

Nurhan Damcıoğlu sahne çalışmalarının yanı sıra evlilik hazırlıklarını da sürdürüyor. Nişan halkası bu yılın son aylarında sağ ellerden sol ele geçecek. Geçecek ama, Damcıoğlu sahneyi bırakacak mı?

”- Hayır. Evlilik ve sahne bir arada yürütülecek şeyler değil. Belki tiyatro için evet diyebilirim. Ama o da devamlı değil.

Nurhan Damcıoğlu 2

Batıl inançları da varmış meğer.

”-Pek çok. Aklınıza ne kadar geliyorsa, hepsine inanırım. Merdiven altından geçmenin uğursuzluğundan tutun da, sahneye çıkarken bir tahtaya üç kere vurmaya kadar hepsi. Bir de sahnede çok hareketli olduğum için düşüp bir yerimi kıracağımdan korkuyorum. Böyle bir şeyin olmaması için hergün sahneye çıkmadan önce dua ediyorum.”

Kendini tanıtıyor

”-1942 yılında Ankara’da doğdum. Tiyatro ve müzik iki büyük tutkum demiştim ya… Bir de ev işlerini, yemek yapmayı severim. Çok heyecanlı ve sinirli bir yaratılışım vardır. Çalışma saatlerinin dışındaki zamanımı evimde geçiririm. Bir de klasik eşya merakım var. Evim hep klasik eşyalarla doludur.”

Haber: Rüçhan Ünvar

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 19 Mayıs 1971 tarihli Hey Dergisi‘nden ”Nurhan Damcıoğlu Kantoya Devam” isimli haberden.

Hey

Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Nisan 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir