8 ülkeden 8 sinema salon Müşterek Sinema gösterimleri Kundura Sinema’da başlıyor

8 ülkeden 8 alternatif sinema salonu ve merkezini buluşturan Müşterek Sinema (Cinema of Commoning) projesinin Türkiye gösterimleri Pazar günü Beykoz Kundura’da başlıyor. Berlin merkezli kültür proje alanı bi’bak’ın önderliğinde başlatılan ve Türkiye’den Kundura Sinema, Almanya’dan Sinema Transtopia, Tayland’dan Documentary Club, Romanya’dan Cinema ARTA, Endonezya’dan Forum Lenteng, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Cinema Akil, Şili’den CCC, Angola’dan da Cine Geração sinemalarının dahil olduğu proje kapsamında, sinemaların küratörlerince seçilen 8 film, eşzamanlı olarak İstanbul, Berlin, Dubai, Şili, Cluj, Jakarta, Bangkok ve Luanda’da seyirciyle buluşacak. 8 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek ve Cem Kaya’nın Remake, Remix, Rip-Off / Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması” (2014) ve Eva Knopf’un Majubs Journey / Majub’un Yolculuğu (2013) filmlerinin gösterimi ile başlayacak Müşterek Sinema projesi, Haziran ortasına dek Pazar günleri ücretsiz gösterimlerle devam edecek. Sınırlı sayıda seyirciye açık olacak ve ücretsiz gösterilecek filmler için rezervasyonlar beykozkundura.com adresinden yapılabilir.

8 ülkeden vizyon dışı alternatif film programları düzenleyen 8 sinema salonu ve merkezini buluşturan Müşterek Sinema (Cinema of Commoning) projesinin Türkiye gösterimleri Kundura Sinema’da bu hafta sonu başlıyor.

Ulusötesi anlatılar, göç, küresel hareketlilik ve bunların estetik boyutlarına odaklanan Berlin merkezli kültür proje alanı bi’bak’ın önderliğinde başlatılan projeye; Türkiye’den Kundura Sinema’nın yanı sıra Almanya’dan Sinema Transtopia, Tayland’dan Documentary Club, Romanya’dan Cinema ARTA, Endonezya’dan Forum Lenteng, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Cinema Akil, Şili’den CCC, Angola’dan da Cine Geração sinemaları katılıyor. Müşterek Sinema projesi kapsamında, sinemaların küratörlerince seçilen 8 film, eşzamanlı olarak İstanbul, Berlin, Dubai, Şili, Cluj, Jakarta, Bangkok ve Luanda’da seyirciyle buluşacak.

8 film ücretsiz izlenebilecek

Mayıs ve Haziran aylarında Pazar günleri ücretsiz gerçekleşecek belgesel film programı, 8 Mayıs Pazar günü Cem Kaya’nın Remake, Remix, Rip-Off / Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması” (2014) ve Eva Knopf’un Majubs Journey / Majub’un Yolculuğu (2013) filmlerinin gösterimleri ile başlıyor.

Program kapsamında ayrıca; Kazuo Hara’nın Berlinale’den Caligari Ödülü ile dönmüş The Emperor’s Naked Army Marches On / İmparatorun Çıplak Ordusu Hâlâ İlerliyor (1987), Alexandru Belc’in sinema tutkusunu perdeye taşıdığı Cinema, Mon Amour / Sinema, Sevgilim (2015), Endonezyalı yönetmen Hafiz Rancajale’nin “Behind the Flickering Light: The Archive / Titreyen Işığın Ardında: Arşiv (2013), Mahdi Fleifel’in Berlinale’den Barış Ödülü, Saraybosna’dan Seyirci Ödülü’nü kazanmış “A World Not Ours / Dünya Bizim Değil (2013), Ignacio Agüero’nun Cartagena ve Havana film festivallerinde En İyi Belgesel seçilmiş “One Hundred Children Waiting for a Train / Treni Bekleyen 100 Çocuk (1988) ve Kamy Lara’nın beş dansçının eşliğinde kimlik, hafıza ve kültür politikalarını sorguladığı “Beyond My Steps / Adımlarımın Ötesinde (2019) adlı filmleri de izlenebilecek.

Sınırlı sayıda seyirciye açık olacak ve ücretsiz gerçekleşecek gösterimlere katılmak için beykozkundura.com adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Müşterek Sinema
Müşterek Sinema

Haziranda Berlinde sempozyum ile devam edecek

bi’bak ve çeşitli uluslararası partnerlere ait bir proje olan Müşterek Sinema, bir ağ oluşturmayı ve tüm dünyadaki sinemalar ve sinema girişimleri hakkında bilgi toplamayı amaçlıyor. Karma sohbetler aracılığıyla, erişilebilirlik, sanatsal özgürlük ve finansal sürdürülebilirlik bakımından “yüzü halka dönük” bir alternatif sinemanın gelecekteki bir modelini öne süren bir ifade yaratmayı umut ediyor. Projenin ilk adımında, küratörlüğü kolektif olarak yapılan film programı Bangkok, Jakarta, İstanbul, Dubai, Santiago de Chile, Cluj ve Luanda’daki partner sinemalarda gösterilirken; ikinci adımı olan ve Haziran ayında Berlin’de gerçekleşecek bir sempozyumla da partner sinemaları, film profesyonellerini ve sinefilleri bir araya getirecek ve film kültürüne ayrılmış sürdürülebilir alanlara yönelik daha fazla kavram ve strateji geliştirmeye çalışacak.

Gösterim öncesi Beykoz Kundurayı yaşayın

Etkinlik günleri biletinizi ibraz ederek gösterimden 2 saat önce Beykoz Kundura’ya giriş yapabilir; dilerseniz yeme-içme alanlarında zaman geçirebilir, dilerseniz de Kunduranın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisini ücretsiz gezebilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı nesneleri ve 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getirerek, büyüleyici yapıların hafızasını canlı tutuyor.

Beykoz Kundura’ya Yeniköy’den 20 dakikada bir kalkan motorlar ve şehir hatları vapur/feribotları ile denizden ulaşım sağlayabilirsiniz. Deniz taksiyi tercih edecek izleyiciler Beykoz Kundura’nın özel iskelesine varabilir, karadan özel aracıyla gelecek izleyiciler de otopark hizmetinden ücretsiz yararlanabilirler.

Beykoz Kundura

Yalıköy, Süreyya İlmen Cd. No:1, 34820 Beykoz/İstanbul

Biletler: beykozkundura.com

BEYKOZ KUNDURA

WEB | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE

KUNDURA SİNEMA & SAHNE

FACEBOOK | INSTAGRAM

KUNDURA HAFIZA

WEB | E-POSTA | INSTAGRAM

MÜŞTEREK SİNEMA | Beykoz Kundura

Gösterim Saati: 17:00

Yer: Kundura Sinema

Ücretsiz, Orijinal dillerinde ve İngilizce altyazılı

Müşterek Sinema

8 MAYIS 2022, PAZAR

REMAKE, REMIX, RIPOFF / MOTÖR: KOPYA KÜLTÜRÜ VE POPÜLER TÜRK SİNEMASI

MAJUB’S JOURNEY / MAJUB’UN YOLCULUĞU

15 MAYIS 2022, PAZAR

THE EMPEROR’S NAKED ARMY MARCHES ON / İMPARATORUN ÇIPLAK ORDUSU HÂLÂ İLERLİYOR

29 MAYIS 2022, PAZAR

BEHIND THE FLICKERING LIGHT: THE ARCHIVE / TİTREYEN IŞIĞIN ARDINDA: ARŞİV

12 HAZİRAN 2022, PAZAR

ONE HUNDRED CHILDREN WAITING FOR A TRAIN / TRENİ BEKLEYEN 100 ÇOCUK

CINEMA, MON AMOUR / SİNEMA, SEVGİLİM

19 HAZİRAN 2022, PAZAR

BEYOND MY STEPS / ADIMLARIMIN ÖTESİNDE

ALAM LAYSA LANA / A WORLD NOT OURS / DÜNYA BİZİM DEĞİL

SERGİ: KUNDURANIN HAFIZASI: BİR FABRİKAYA SIĞAN DÜNYA

Cumartesi / 14:00-20:00

Pazar / 14:00-20:00

Ücretsiz

Randevu için: beykozkundura.com

ÖNEMLİ BİLGİLER

BİLET

  • Bilet satışı sadece beykozkundura.com adresinden yapılmakta, kapıdan satış hizmetimiz bulunmamaktadır. Bilgi için: +90 216 323 31 30 / [email protected]
  • Ücretsiz gösterimler için bilet satış sayfasından ilgili etkinliğe rezervasyon yapılması gerekmektedir. Rezervasyonu olmayan seyircilerin Beykoz Kundura’ya girişi sağlanmayacaktır.
  • İnternet sitemiz üzerinden üye girişi yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilir, “Biletlerim” sekmesi üzerinden de dijital biletlerinizin takibini yapabilirsiniz.
  • Satın alınan biletler, gösterimin iptali ya da tarih değişikliği olması durumu dışında değiştirilemez ya da iade edilemez.
  • İndirimli Bilet alan izleyicilerin öğrencilik durumları etkinlik öncesinde mekân girişlerinde kontrol edilecektir. İndirimden yararlanabilmeleri için öğrencilerin, geçerli öğrenci kimliklerini göstermeleri zorunludur. İstanbul Kart geçersizdir. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin okul kartları geçerlidir.

MEKÂN KULLANIMI

  • Biletinizi ibraz ederek gösterimden 2 saat önce Beykoz Kundura’ya giriş yapabilir, yeme-içme alanlarından faydalanabilir ve Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisini de ücretsiz rezervasyonla ziyaret edebilirsiniz. Dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesi yasaktır.
  • Etkinlik bilet/rezervasyonunuzun Beykoz Kundura içinde yer alan çekim platolarına giriş izni vermediğini önemle hatırlatır, belirtilen alan dışına çıkmamanızı rica ederiz.
  • Profesyonel fotoğraf makinesi ile yazılı izin olmaksızın çekim yapılmasına müsaade verilmemektedir. Kayıt cihazlarınızı Beykoz Kundura girişinde güvenlik noktasına teslim etmenizi rica ederiz.

SAHNE

  • Salonda oturma alanı ve ortak kullanım alanları gösterimlerden önce ve sonra düzenli olarak dezenfekte edilir.
  • Engelli seyircilerimizin girişi ve izlemesi için uygundur.
  • Koltuklarımız numaralı değildir.

SİNEMA

  • Kundura Sinema’da sertifikalı havalandırma sistemlerimiz %100 temiz hava ile çalışır ve karışım hücresi içermez.
  • Salonda oturma alanı ve ortak kullanım alanları gösterimlerden önce ve sonra düzenli olarak dezenfekte edilir.
  • Engelli seyircilerimizin girişi ve izlemesi için uygundur.
  • Koltuklarımız numaralı değildir.

GÖSTERİM

  • Tüm filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı gösterilmektedir.
  • Elektronik altyazı sisteminde teknik bir arıza çıkması durumunda, önce arızanın giderilmesine çalışılacak, bunun mümkün olmadığı durumlarda film gösterimine altyazısız devam edilecektir. 
  • Film gösterimlerinin başlamasından sonra salona izleyici alınmamaktadır. İzleyicilerimizin seanslara vaktinde gelmeye özen göstermelerini rica ederiz.
  • 7163 sayılı kanunun 7. maddesi uyarınca değerlendirme ve sınıflandırması yapılmamış sinema filmleri; festival, özel gösterim ve benzeri kültürel ve sanatsal etkinliklerde ancak 18+ yaş işareti ile gösterilir.
  • Gösterim sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. herhangi bir kayıt cihazı ile kayıt yapmak yasaktır.
  • Beykoz Kundura tarafından etkinlik boyunca ses ve görüntü kaydı yapılacak olup kayıt altına alınan görüntüler yalnızca tanıtım amacıyla Beykoz Kundura’nın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacaktır. Beykoz Kundura, etkinlik kayıtlarını yalnızca tanıtım amacı ile sınırlı olacak şekilde kullanacak olup bu kayıtları etkinlik sanatçısına aktarabilecektir.

SAĞLIĞINIZ İÇİN

  • Beykoz Kundura’da gerçekleşecek etkinliklerin tümü pandemi sebebiyle özel kurallara tabidir. Bilet satın alan herkes bu kurallara uymayı ve yaptırımları kabul etmiş sayılır.
  • Beykoz Kundura girişinde“Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapılacaktır. HES kodu sorgulaması sonucu aşı ya da geçirilmiş hastalık açısından HES kodunuz yeterli gelmezse negatif PCR test sonucu gereklidir. Sağlık durumu “riskli” misafirler alana kabul edilmeyecektir. Alana kabul edilmeyen misafirlere ücret iadesi yapılmaz.
  • Alana giriş yaptığınız an itibariyle alanda bulunduğunuz süre boyunca “sosyal mesafe, maske kullanımı ve el hijyeni” başta olmak üzere COVID-19 kapsamında uygulanan kurallara ve görevli arkadaşlarımızın uyarılarına uymanızı rica ederiz.

ULAŞIM

  • Kendi aracınızla mekâna gelebilirsiniz. Otopark ücretsizdir.
  • Toplu taşıma ile ulaşım konusunda detaylı bilgi için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir