Nilperi Şahinkaya Kimdir

Netflix’te yayınlanmaya başlayacak Erşan Kuneri dizisinde Seks Furyası döneminden bir oyuncuyu canlandıracak Nilperi Şahinkaya’yı yakından tanıyalım…

Nilperi Şahinkaya, 23 Şubat 1988 tarihinde Senegal’in Dakar şehrinde doğdu. Babası diplomat, annesi de bir dönem Dışişleri Bakanlığı’nda uzman olarak çalışmış. Babası diplomat olduğu için Senegal’de doğdu, ailesi adının Nil olmasını istedi, dedesi ise gördüğü bir Rüya sonrası “Adında mutlaka peri olsun” dedi. Nilperi çıktı ortaya! Çocukluğunda birçok ülke ve şehir gezdi; 3 sene Düsseldorf, 4 sene Paris, 4 sene Bern, 15 yaşında anne ve babası boşanınca annesiyle Türkiye’ye geldi.

İlkokul eğitimini Paris’te, ortaokul eğitimini Bern’de almıştır. 2006’da Charles de Gaulle Fransız Lisesini bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde okudu.

İlk oyunculuk deneyimini okul yıllarında rol aldığı Deniz Yıldızı dizisi ile yaşayan Nilperi Şahinkaya, 2013 yılında “Kayıp”, 2014 yılında “Kiraz Mevsimi”nde başrollerde yer aldı.

Eğitim hayatına Paris’te başladı ve Paris’de Charles de Gaulle ilkokulundan 1997 yılında mezun oldu. Üniversiteyi ise Ankara’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tamamladı. Almanca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce bilmektedir.

Netflix'te yayınlanmaya başlayacak Erşan Kuneri dizisinde yer alacak Nilperi Şahinkaya Kimdi

NİLPERİ ŞAHİNKAYA DİZİLERİ

İlk olarak televizyon hayatına Deniz Yıldızı adlı dizide başladı. Nilperi Şahinkaya, 2013 yılında “Kayıp” adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Kaan Taşaner, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı. 2023 – 2014 sezonunda “Kim Korkar Hain Kurttan?” adlı tiyatro oyununda Zerrin Tekindor, Haluk Bilginer, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile birlikte rol aldı.

Nilperi Şahinkaya, 2014 yılında “Kiraz Mevsimi” adlı dizide başrolleri Dağhan Külegeç, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu ile paylaştı. Şimdilerde televizyon ekranlarına ara verip tiyatro çalışmalarına ağırlık verdi.

2017 yılında “Deli Aşk” isimli sinema filminde rol almıştır. Ardından ise 2018 yılında yayınlanan “Yaşayamayanlar” isimli internet projesinin ardından Karakomik Filmler 1, Kuzgun, Aynen Aynen ve son olarak Yeni Hayat gibi projelerde de yer alan Nilperi Şahinkaya eş zamanlı olarak tiyatro kariyerine devam etmektedir. Oyuncu Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İngilizce bilmektedir.

Netflix'te yayınlanmaya başlayacak Erşan Kuneri dizisinde yer alacak Nilperi Şahinkaya Kimdi

Dizi:

2016- N’olur Ayrılalım

2017- Bu Şehir Arkandan Gelecek

2018- Yaşamayanlar

2019-2021- Aynen Aynen

2019- Kuzgun

2020- Yeni Hayat

2021- Yasak Elma

2022- Nasıl Fenomen Oldum

2022- Erşan Kuneri

Sinema

2017Benim Babam Bir MelekSandra
2017Deli AşkMelodi
2019Karakomik Filmler
Galeri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir