Haydi Gençlik Hop Hop Hop

Erol Büyükburç

Haydi Gençlik Hop Hop Hop – Adada Şenlik Var…

Galata Köprüsü üzerindeki 5 numaralı vapur iskelesi, yine alabildiğine kalabalıktı. Yolcularını boşaltan ”Ataköy” vapuru, yeni yolcularını almak, yeni bir yolculuğa daha çıkmak için hazırlıklarını tamamlamıştı. İskele alındı, halatlar çözüldü ve ”Ataköy” beyaz köpükleri saça saça Büyükada’ya doğru yol almaya başladı…

Sazlı Sözlü

Geminin güvertesini dolduranlar arasında, etrafını çeviren gençlerle birlikte şarkılarını söyleyen bir Erol Büyükburç vardı o gün. O söyledikçe gençler coşuyor, gençler coştukça o söylüyordu. Fakat yine de bir durgunluk vardı üzerinde. Yanındaki arkadaşı ”bitirim” Süleyman Turan bile derdine çare bulamamıştı onun.

Nihayet Büyükada’nın iskelesine homurtularla yanaşan ”Ataköy”, diğer yolcularıyla birlikte Erol Büyükburç’u da adaya bıraktı. Gençler yine neşe içinde adanın yeşillikleri içinde kaybolurlarken, Erol Büyükburç yine düşünceliydi. Belli ki gözleri birini arıyordu. Ama yoktu. Tekrar gitarını alıp ”Dudaklarımda Şarkısın” ı mırıldanmaya başladı. O sırada da karşıdan beklediği kızın kendisine doğru geldiğini görmüştü. Gitarını bir yana atıp, ona doğru koşmaya başladı. Elleri kenetlendiğinde, rejisörün de ”stop” sesi duyulmuştu…

Erol Büyükburç

Yeni Boyutlar

Son sahneleri böylece tamamlanan ”Haydi Gençlik, Hop, Hop, Hop, ”Erol Büyükburç’un 22. filmi oluyordu. Filmin diğer rollerinde Süleyman Turan, Tennur Solak, Parla Şenol, Hulusi Kentmen ve Cem Erman oynuyorlardı. Büyükburç bu film ve sinema hakkında HEY’e şunları söyledi.

-”Bundan sonraki filmlerimde yeni boyutlar arayacağım. Temel prensibim, kendimi aşmak…”

Müzikseverler için bir haberle konuyu noktalayalım : Büyükburç, bu filmde söylediği ”Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak” adlı şarkıyı plak yaptı.

Not 1Bu serimizdeki diğer paylaşımlarımız gibi derginin orjinal metine sadık kalınmıştır. Noktalama ve yazımlar günümüzdeki hallerine göre değiştirilmemiştir.

Not 2 : 18 Haziran 1975 tarihli Hey Dergisi‘nin Haydi Gençlik Hop Hop Hop – Adada Şenlik Var isimli haberinden.

Hey Dergisi

Haydi Gençlik Hop Hop Hop Ercan Demirel / Naim Dilmener arşivi – Düzenleyen: Sabahattin Bilgiç – Haziran 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir