Okul Tıraşı sonunda vizyona girdi

Ferit Karahan’ın yönettiği, bol ödüllü film Okul Tıraşı geçen cuma vizyona girdi. Senaryosunu Ferit Karahan ve Gülistan Acet’in birlikte yazdığı filmde, Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ve Samet Yıldız rol alıyor.

Son yıllarda başarılı filmlerin seyirci ile buluşamaması büyük sorun oluyordu. Ödüllü pek çok film özel gösterimler dışında salonlarda yer bulamazken seyirci ile buluşmaları hayal olmuştu. Araya pandeminin girmesiyle birlikte sinema salonları iyice sorun olmaya başlamıştı.

Bu yönden baktığımızda bol ödüllü bir filmimizin pek çok salonda vizyona girmesi sevindirici ve ümit vadediyor. Kaldı ki film Mart ayında vizyona girecekti…

Okul Tıraşı”, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir çocuğun bürokrasi ve okul idaresinin vurdumduymazlığı ile mücadelesini konu alıyor. Yusuf’un arkadaşı için verdiği mücadele Yatılı Bölge Okulu gerçeğine ışık tutuyor, yönetmen Ferit Karahan’ın kişisel yaşam öyküsünden gözlemler içeriyor. Yönetmen Karahan bu konuda “Filmin tamamen kurmaca oluşu, aynı zamanda korkularımla yüzleşmemi sağladı ve benim için rehabilite edici bir yanı oldu” diyor.

Çekimleri Van Bahçesaray’da yapılan film, polisiye özellikler de taşıyor. Başrollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile çocuk oyuncu Samet Yıldız’ın paylaştığı filmde, diğer çocuk oyuncular Bahçesaray ilçesinde bölgenin yerel halkından seçildi.

Pek Çok Ödül kazandı!

71. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen “Okul Tıraşı”, 38. Uluslararası Fecr Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, 36. Uluslararası Valencia Film Festivali CINEMA JOVE’da En İyi Film ve En İyi Seyirci Ödülü, 28. Avrupa Film Festivali Palić’te En İyi Yönetmen Ödülü, 11. Atlántida Film Festivali’nde Eleştirmenler Ödülü, 17. Uluslararası Kazan Müslüman Filmleri Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülü, 37. Hayfa Uluslararası Film Festivali’nde ise Jüri Özel Ödülü kazandı. Film son olarak 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödülleriyle döndü.

Yönetmen: Ferit Karahan Yapımcı: Kanat Doğramacı Senaryo: Gülistan Acet-Ferit Karahan Oyuncular: Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek, Nurullah Alaca, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk

Şehirden tamamen izole, baskı ve disiplinle yönetilen bir yatılı erkek okulunda okuyan Yusuf, esrarengiz bir şekilde hastalanan ve durumu her an daha da kötüye giden arkadaşını hastaneye ulaştırmak istemektedir. Başlangıçta okul bürokrasi yüzünden hastaneye götürülmeyen Memo, sonrasında istense de karın, yolları kapatmasından dolayı bir türlü hastaneye ulaştırılamaz. Yolların açılmasını bekleyen öğretmenler ve öğrenciler, bu işten yakalarını sıyırmaya çalışırken, acımasız hesaplaşmalar ve sakladıkları sırlar da gün yüzüne çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir