Yeşilçam’ın Son Kralı Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkın  veya gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır (8 Eylül 1937). Arkın, 1963-2022 yılları arasında 300 sinema filmi, dizi ve tiyatro oyununda rol aldı. Yeşilçam‘ın dört yapraklı yoncası Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile çevirdiği birçok aşk filminde başrolü paylaştı ve yakışıklı esas jön rollerine hayat verdi. Arkın; Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battal Gazi gibi birçok tarihî filmde “yenilmez kahramanı” ve toplumsal filmlerin “iyi kalpli”, “yiğit direnişçisi”, “yardımsever” ve “adaletli” karakterlerini canlandırdı. Aralarında Deli Şahin, Dünyayı Kurtaran Adam, Gırgır Ali ve Son Kahramanlar gibi birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Arkın; Küskün Çiçek, Vatandaş Rıza ve Kartal Murat gibi filmlerin yapımcısı olarak yer aldı.

Öğretmen Kemal’den Malkoçoğlu’na, aksiyon filmlerinden komedi ve romantik komedi filmlerine; dramdan tutun, tarihi filmlerden sosyal mesajlı filmlere kadar geniş bir rol ve sinema yelpazesi sundu bize. hangi birini anlatsak, hatırlatsak az. İşini layıkıyla yapmak adına bin bir zorlu eğitimden ve hemen sonrasında çeşit çeşit zorlu sahnelerin çekimlerinden geçti. bazen sakatlandı, canı yandı. bu dünyadan göçü de bizim canımızı yaktı. çok sarsıcı oldu insanın içinde. Kemal Sunal’ın, Barış Manço’nun gidişi gibi. hepimiz bir yakınımızı kaybetmiş hissi yaşadık. içimizden bir parça kopmuş hissiyatı oluştu. Arka arkaya birkaç neslin çocukluk, gençlik kahramanı oldu ve öyle de kalacak. gelecek nesiller de tanıyacak onu. Yaşayan son efsaneydi..

Cüneyt Arkın Ok

Yeri geldi kara murat , Battal gazi , Korkusuz Cengaver , ve Malkoçoğlu oldu

Ama daima her zaman düşmanlarının korkulu rüyası olmuştur.

Tarihi filmlerinde özellikle replikleri olsun hareketleri stili tamamen kendine hayran bıraktıran büyük sanatçı ..

Romantik filmlerinde ise Fatma Girik, Gülşen Bubikoğlu, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın olsun 4 yapraklı yoncalarımız ile ayrı ayrı bir birinden güzel filmleri ile bizlere yeri geldi güldüren , hüzünlendiren , romantikleştiren halleri ve konuları ile her yönde her koşuda ne kadar bir numara olduğu ispat eden güzel insan .

Acı hayat’ta imkansız aşkı anlattı.

Murat ile Nazlı da sevginin vazgeçilmez olduğunu.

Küçük Sevgilim de ise insan sevdikleri için nasıl kendini feda ederi çok gerçekçi anlattı.

Bazı aktörler vardır kalıplaşmış bir oyunculuk sergilerler. Hangi role alıştıysa onunla devam eder.

Ama Cüneyt Arkın öyle değildir. Baştan aşağıya farklıdır ve farkını her zaman ortaya koyar,

Dönemin ve bu dönemi anlatan iyi kötü güzel ne varsa her konuda bir birkaç filmi vardır.

Cüneyt Arkın Cemil

Adalet , Cemil ve Cemil dönüyor polisiye hikayeleri tamamen gerçekleri gösteren anlatan baş yapıtlardır.

‘’Cemil filmi halktan doğmuştur, sokakta acı çekenlerin hikayesidir. herşeyin talan edildiği çirkin dünyada, yalnızlıklar içersinde sevgi ve umut arayan senin ve benim hikayemdir.’’

Cemil filmleri ve Sinematik: (Buraya Tıklayınız)

Cüneyt Arkın Kral
Kral….

Son olarak da: Cüneyt Arkın anlatılmaz yaşanır.

Aileden birini kaybetmiş gibiyim.

Çok büyük bir değer büyük insan büyük sanatçı yaşarken kıymetini bildiğimiz ve öldükten sonrada kıymetini daha iyi bileceğimiz güzel insan..

İyi ki ülkemizde doğdun yaşadın ve iyi ki vardır. Biz her zaman senden razı olduk.

Güzel insanlar atlara binip gittiler.

Çoğu insan unutulur ama sen unutulmazsın asla..

Mekanın Cennet olsun. KRALL

One thought on “Yeşilçam’ın Son Kralı Cüneyt Arkın

  1. Yeşilçam efsanesi cüneyt arkın filmleriyle ölümsüzler arasına katıldı filmlerinin çoğu restoresiz bari bundan sonra bu yapılsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir